NEWS
HALF MARATON S

Održana Božićna priredba u dvorani Osnovne škole u Sv. Lovreču

411515361_888005496661409_477898328960089914_n
22.12.2023. 19:35; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Održana Božićna priredba u dvorani Osnovne škole u Sv. Lovreču
Dana 19. prosinca 2023., s početkom u 18 sati, u posebno uređenoj dvorani Osnovne škole u Sv. Lovreču održala se Božićna priredba pred u potpunosti ispunjenim gledalištem. Izrazito bogat program vodile su učenice 8. razreda, Lana Koraca i Sara Bobić, a sudjelovali su učenici svih razreda škole, kao i naši prijatelji iz Područnog odjela Dječjeg vrtića Radost.
 
Nakon simpatičnog i upečatljivog nastupa vrtićaraca, učenici prvog razreda izveli su igrokaz posvećen Svetom Nikoli, otpjevali pravi dječji evergreen The number song, te plesom popraćenu pjesmu Pada, pada snijeg. Učenice drugog razreda, Nikolina i Vita svoje se umijeće pokazale kroz dijalog Kaput i metla, nakon čega im se pridružio i ostatak razreda u pjevanju pjesme Okitimo grančice. Maja, Andrea i Maxine iz trećeg razreda poučili su nas da se sreća uvijek nalazi u malim stvarima kroz igrokaz Podijelite sreću, da bi udružene snage drugaša i trećaša otpjevale Vratite nam malog Isusa.
Lucija iz petog razreda nas je kroz recitaciju Božićna drvca podsjetila na važnost jednog od najpoznatijih simbola Božića, a njen razredni kolega Gregor je još jednom recitacijom Problemi Djeda Božićnjaka ukazao na rastuću opasnost od klimatskih promjena.
 
Učenici šestog razreda su s razrednicom otpjevali vječiti Božićni hit Last Christmas, a Mali zbor Četiri adventske svijeće i Igra, igra kolo. Folklorna skupina škole predstavila se Starom polkom-rašpom, a školski band je izveo slavne Zvončiće: Laura na gitari, Moreno na violini, Andrea na trubi i Karlo na harmonici.
 
Na koncu su učenici sedmog razreda, Vito i Laura, samouvjereno izveli igrokaz Neobični Djed Mraz da bi potom školski zbor pjesmom pozvao Rudolfa i, ni manje ni više, samog Djeda Božićnjaka koji je potom utrčao u dvoranu s prepunom torbom darova za mališane. Uslijedilo je prigodno darivanje, fotografiranje i sav onaj veseli Božićni šušur veseljem ispunjenih učenika, sve ostale djece, ponosnih roditelja i zadovoljnih djelatnika škole.
 
Valja spomenuti kako su u realizaciji priredbe sudjelovali svi djelatnici škole na svoj način, ali bi ipak trebalo izdvojiti učiteljicu Lolitu Njegovan kao voditeljicu zbora, folklorne skupine i školskog benda te, uz ravnatelja škole Mladena Majuševića, idejnu organizatoricu priredbe. Učiteljica Sanja Kalčić je s učenicima 4. razreda radila na prigodnom vizualnom uređenju škole, pedagog Alen Hasikić je stvorio sjajne fotografije, a učiteljice Mirjana Laković, Vedrana Đulabić Cerovac, Gracijela Čehić, Snježana Vujić, Katarina Tomičić Stepančić, Katerina Zgrablić, Mladenka Fabris i Iva Jelača su pripremale i vodile učenike za nastupe na pozornici. Uz njih, zahvale idu Općini Sveti Lovreč na potpori, kao i Panter-lightingu na svjetlosnom uređenju koje je našu dvoranu, te cijelu priredbu, diglo na nivo više.
 
O.Š-J.R.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email