NEWS
Max 180920 S

Održan koncert povodom stote godišnjice rođenja Emila Cossetta

cof
14.10.2018. 23:38; Učitavanja: 194; Početna / Kultura / Održan koncert povodom stote godišnjice rođenja Emila Cossetta

 U Istarskoj sabornici u Poreču održan je u subotu, 13.10.2018. koncert povodom stote godišnjice rođenja velikog maestra i kompozitora Emila Cossetta.  

 Na inicijativu gospođe Mire Pašić,  dugogodišnje članice i solistice zbora Emil Cossetto iz Zagreba, event je organiziran uz potporu i pomoć brojnih donatora i sponzora, među kojima i naša općina. Koncert je okupio brojne ljubitelje zborskog pjevanja i muzike. 

       Osim mješovitog zbora Emil Cossetto, koji je pod ravnanjem dirigenta mo. Josipa degl’ Ivellia izveo poznate skladbe i obrade velikog maestra, nastupili su i gosti sa ovog područja. Iz našeg mjesta Labinci, rodnog kraja Emila Cossetta, nastupila je vokalna etno skupina Zajednice Talijana Labinci ”Nigrignanum”. Sa dvije obrade E.Cossetta nastupila je mlada, talentirana solistica, studentica Patricia Žudetić, a pjesnik Izidor Brečević pročitao je svoju pjesmu Maestro.

        U završnom dijelu koncerta, zboru Emil Cossetto pridružio se i Tamburaški ansambl ”Petrinjčica” te su zajednički izveli popularne pjesme folklornog sadržaja.

Nakon koncerta organiziran je domjenak za sve sudionike.

E.D.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email