Održan 9. slikarski Ex-tempore u Funtani

IMG-20190708-WA0010
08.07.2019. 13:04; Učitavanja: 457; Početna / Kultura / Održan 9. slikarski Ex-tempore u Funtani

Ovogodišnji 9. po redu međunarodni slikarski Ex tempore natječaj u organizaciji Turističke zajednice općine Funtana održan je u subotu 6. srpnja na Trgu sv. Bernarda. Funtanjanski trg bio je cijeli dan obojan slikarskim platnima, a sudjelovalo je ukupno 102 umjetnika  iz Hrvatske, Slovenije i Njemačke, od čega čak 51 djece. Ukupno je za nagrade konkuriralo 129 radova, iako je na trgu bilo izloženo i više radova koji su se nudili na prodaju.

Kandidati su se natjecali za primamljive nagrade koje je dodijelila Turistička zajednica općine Funtana: 1. nagrada novčani iznos od 5.000 kuna i samostalna izložba u galeriji Zgor murve, 2. nagrada – novčani iznos od 3.500 kuna te 3. nagrada novčani iznos od 2.000 kuna.

Prva nagrada: Paolo Bonifacio – Nostalgia

Pobjednik  9. funtanjanskog slikarskog natječaja sa slikom „Nostalgia“ je Paolo Bonifacio iz Trsta. Drugo mjesto osvojila je Mirjana Matić iz Deklevi, iz Višnjana sa slikom „Apartman“, dok je treću nagradu za sliku „Plava slika“ osvojila Senka Šerbeđija iz Rijeke. Pohvalnicu za svoje radove dobili su Kristina Kinkela Valčić iz Opatije i Željan Pavić iz Kastva.

Žiri je posebnu nagradu dodijelio šesnaestgodišnjem Luki Radmiloviću iz Rijeke za rad „Maslina“ koji je osvojio besplatne ulaznice sponzora za Paintball Funtana.

Sva djeca koja su sudjelovala na natječaju primila su kao nagradu ulaznice za posjet Dino parku Funtana i pakete sa slatkišima i grickalicama, dok su nagrade u kategoriji „Dječji radovi“ osigurali sponzori: Dino park, Aquacolors, Paintball Funtana, Adrenalinski park Sky Fox, Jama Baredine i Submarine Vrsar.

Prvu nagradu za sliku „Jedrilica i duga“ osvojio je šestogodišnji Filip Bestulić iz Funtane koji je za nagradu dobio ulaznice za vodeni park Aquacolors.

Drugo mjesto i ulaznice za adrenalinski park Sky Fox u Taru za sliku „Funtanska crkva“ dobio je 11-godišnji Noel Gustin iz Kostrene.

Treću i četvrtu nagradu osvojile su šestogodišnje djevojčice iz Pićna, Elena Lukšić za sliku „Istarski gradić“ i Lea Jeromela za sliku „Grad na moru“, a osvojile su vožnju sa polupodmornicom – Submarine Vrsar i posjet Jami Baredine u Novoj Vasi.

Nakon proglašenja pobjednika dio publike je ostao uživati u ležernoj atmosferi uz odličan izbor glazbe akustičnog kvarteta Undercover Acoustic banda.

Print Friendly, PDF & Email