NEWS

ODRŽANA 54. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA – ODNOSI GRAD POREČ I HFP

21.06.2007. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / ODRŽANA 54. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA – ODNOSI GRAD POREČ I HFP
579Picture-069.jpg

Uslijedila je rasprava članova Gradskog poglavarstva u kojoj je g-din Neven Staver istaknuo kako je područje zone Facinka izuzetno bitno zbog razvoja gospodarstva kroz koje bi gospodarska valorizacija zemljišta Gradu Poreču omogućila financiranje javnih projekata i to izgradnja škole, višenamjenske sportske dvorane, zaobilaznice grada Poreča, rekonstrukcija Starogradske jezgre i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na Červaru. G-din Oreste Cossetto istaknuo je kako se gradski projekti trebaju promatrati u cjelini i nastaviti sa realizacijom onako kako je i zacrtano.

Gradsko poglavarstvo jednoglasno je prihvatilo Zaključak sa današnje sjednice koji je sljedeći:

1. Poglavarstvo Grada Poreča stoji na stanovištu da za zonu Facinka valja ubrzano nastaviti s pripremama, a sve radi realizacije uslužno – servisne zone. Namjera Poglavarstva je da se posredstvom navedene zone te investicija eminentnih tvrtki pozitivno utječe na zapošljavanje te ukupan standard svih građana Grada Poreča, kao i njihovih posjetitelja i turista.

Valorizacijom zone Facinka trajno će se pozitivno utjecati na Proračun Grada Poreča te će se istovremeno omogućiti prikupljanje financijskih sredstava za javne projekte koji su od vitalnog interesa za životni standard stanovnika Grada Poreča i to: izgradnja škole, višenamjenske sportske dvorane, zaobilaznice grada Poreča, rekonstrukcija Starogradske jezgre i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na Červaru.

2. Sukladno navedenom u točki 1. ovog Zaključka, Gradsko poglavarstvo nastavlja s intenzivnim pripremama svih zacrtanih javnih projekata.

3. Grad Poreč je s navedenim konceptom realizacije projekata u nekoliko navrata upoznao Vladu Republike Hrvatske koja ga je i podržala na sjednici održanoj u Poreču 07. studenog 2006. godine.

4. Gradsko poglavarstvo apelira na Vladu republike Hrvatske i Upravni odbor HFP-a da što hitnije realiziraju Odluku Upravnog odbora HFP-a od 29. svibnja 2007. godine temeljem koje je ponuda Grada Poreča u ukupnosti prihvaćana kao najpovoljnija, te na taj način očekuje uspješnu finalizaciju svih navedenih projekata

Ured Grada

Print Friendly, PDF & Email