NEWS
valfresco

Održana 17.sjednica Gradskog vijeća Poreča – 15.veljače 2007.g.

16.02.2007. 00:00; Učitavanja: 51; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Održana 17.sjednica Gradskog vijeća Poreča – 15.veljače 2007.g.
556grad_grb.jpg

Usvojena je Odluka o javnom prijevozu na području Grada Poreča, Odluka o davanju suglasnosti na Odluku o osnivanju javne ustanove "Dom za starije i nemoćne osobe Poreč"

Gradskom vijeću prezentirana je Studija javne rasvjete Grada Poreča, te informacija o provedenom Natječaju za idejno-urbanističko rješenje Gradske rive u Poreču

Gradsko vijeće otpočelo je uobičajenim Vijećničkim pitanjima, a Sonja Vojinović nije bila zadovoljna pisanim odgovorom o postavljanju prometnog znaka na cesti Lakovići – Štifanići ( ograničenje tonaže prometovanja od maksimalno 8 tona ), jer kamioni i nadalje prometuju i mještani zahtijevaju da se strogo kontrolira poštivanje tog znaka.

Pavao Ružić je bio zadovoljan odgovorom na svoje pitanje o rasterećenju prometa u naselju Mate Balota, a napisano je da se Komisija za praćenje prometa na nerazvrstanim cestama zalaže da se Gimnastička ulica cijelom svojom dužinim označi kao "slijepa ulica", a što će se učiniti po izgradnji kružnog raskrižja na izlazu Centra V i ulice Nikole Tesle.

Direktor "Usluge", Rodoljub Kosić je na pitanje što je sa Košambrom izvjestio da je izmedju pristiglih ponuda Povjerenstvo izabralo, no da su na taj izbor stigla 2 prigovora na koje je odgovoreno i za 8 dana Odluka o izboru izvodjača radova će biti objavljena. Za projekt "Jadran" je rekao da su izradjivači Sociološke studije posjetili Poreč i uzeli potrebne informacije, te je preostala još obveza izrade Studije opravdanosti i Studije utjecaja na okoliš. Da bi se stavilo u pogon postrojenje za obradu otpadnih voda iz septičkih jama potrebno je još osigurati kvalitetno napajanje električnom energijom što podrazumijeva izgradnju 20 kV kabela i nove trafostanice koja će opskrbljivati sve buduće korisnike na lokalitetu Košambra.

Gradonačelnik Edi Štifanić odgovorio je na pitanje Graziana Musizze o organizaciji utrke Formule na vodi, rekavši da su porečke turističke tvrtke upoznate s projektom i da je s njima i odredjen termin te manifestacije ( zbog smještaja 300 sudionika ). Manifestacija će trajati 7 dana, u petak je probna vožnja, u subotu brzinska utrka, a u nedjelju kružna utrka. Obveza Grada je izrada gledališta – tribina. Grad traži sponzore, te ukoliko ih pronadje utrka nas ništa nebi koštala.

Pročelnik Milan Laković je rekao odgovarajući na pitanje Sonje Vojinović o sječi stabla kod Peškere zbog izgradnje rotora, da će se srušiti ukupno 6 stabala zbog izgradnje pristupne ceste rotoru, no i da će se posaditi nova.

Edi Kos je odgovorio na pitanje o opasnoj rupi u Dvigradskoj ulici, rekavši da se ona nalazi na privatnom posjedu, no da su oni slučaj tog gradilišta prijavili gradjevinskoj inspekciji, komunalni redar je sačinio zapisnik, no pošto Grad nema ingerencije nad inspekcijom u Pazinu, ne zna kada će oni nekog uputiti u Poreč.

Na pitanje novog vijećnika Damira Miloša: što je sa Natječajem za poticajnu stanogradnju, da li je gotova Lista prioriteta, kada će se graditi i koja će biti cijena, odgovorila je Vesna Kordić rekavši da su na prijedlog liste stigla 2 prigovora, no da u utorak 20.veljače 2007.g. lista ide Poglavarstvu na raspravu. Na Natječaj za prodaju zemljišta stigla je ponuda poduzeća "Stan", a da će tržnu cijenu stana odrediti Poglavarstvo u utorak. Iz publike je Edo Kos dobacio da se stanovi već grade (?).

Gradski vijećnici su sa 13 glasova za i 4 protiv izabrali novu Zamjenicu Gradonačelnika i Zamjenika predsjednika Poglavarstva Grada Poreča, gospodju Nadu Štifanić Dobrilović. Ona je dosad radila kao muzejski pedagog u Zavičajnom muzeju Poreštine, a na novoj dužnosti zadužena je za društvene djelatnosti Grada Poreča.

Pri kraju sjednice vijećnici i novinari su doznali da će u subotu 17.veljače 2007.godini gradonačelnik Poreča prestati biti neženja.

za Poreštinu.info: R.V.Aleksić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email