NEWS

Održan završni tradicionalni Koncert učenika Osnovne glazbene škole Slavko Zlatić

27.05.2010. 00:00; ; Početna / Kultura / Održan završni tradicionalni Koncert učenika Osnovne glazbene škole Slavko Zlatić
649Zavrsni-koncert.jpg

U Kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč, u utorak, 25. svibnja 2010. godine, održao se tradicionalni Koncert učenika Osnovne glazbene škole „Slavko Zlatić" pri Pučkom otvorenom učilištu Poreč, povodom obilježavanja Dana škole i tridesetpete godišnjice djelovanja Škole.

Porečani i njihovi gosti, roditelji i obitelji učenika, zaljubljenici u glazbu, imali su priliku čuti najbolje učenike Škole, koji su se, u pozitivnom ozračju i dobrom raspoloženju, predstavili kao solisti, članovi zbora i u komornim sastavima. Bila je to prilika da se istakne uspješan rad i rezultati učenika i učitelja, ostvarenim na koncertima diljem Hrvatske, te na regionalnim, državnim i renomiranim međunarodnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu.
Čast da otvori koncert pripala je Romini Legović, učenici 2. razreda harmonike u klasi učiteljice Vilijane Šugar.
Stjepan Mostahinić, učenik gitare u klasi učitelja Harisa Brkovića, predstavio se Tangom F. Tarrege, dok je višestruko nagrađivana gitaristica Dora Gašparini iz Područnog odjela škole u Vrsaru (učiteljica Sandra Šustereiter) izvela skladbu „La negra", A. Lauroa.
Teodora Zdeličan, učenica 6. razreda violine u klasi učiteljice Sanje Pančevski, uz glasovirsku pratnju učiteljice Jenny Brković, izvela je poznatu Dvorakovu Humoresku. Harmonikaš Mateo Bernobić, u klasi učiteljice Ane Šterpin Zagoranski, virtuozno je izveo Derbenkovu Malu polku iz Dječje suite, dok je njegova vršnjakinja Nina Bauk (učiteljica Jadranka Violić) na glasoviru izvela I. stavak Bečke sonatine W. A. Mozarta. Karla Šain, učenica 5. razreda glasovira u klasi učiteljice Suzane Ursić, izvela je Bagatellu u Es-duru, L. van Beethovena.
Uslijedili su učenici završnog razreda glazbene škole Jana Kos (flauta) i Viktor Ivančić (harmonika), koje je pripremala učiteljica Samanta Stell, koji su u duu izveli I. stavak Sonate u g-molu J. S. Bacha. Sekstet flauti u sastavu Valentine Fatorić, 6.r., Jane Kos, prod. šk., Višnje Kovačić, 4.r., Donate Vukadinović, 4.r., Marine Žužić, 4. r., i Millie Sarah Bobanović, 5.r. , koje je pripremala učiteljica Samanta Stell, izveo je Allego iz Sonate J.B. de Boismortiera.
Prisutnu je publiku na kraju koncerta razveselio pjevački zbor škole, koji je uz dirigenta Matiju Poropata i glasovirsku pratnju Jenny Brković, vedro i sa puno temperamenta otpjevao Prašeljevu skladbu „Na ribah".

L.Z.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email