Održan turistički forum "Istra – zeleni Mediteran"

19.12.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Održan turistički forum "Istra – zeleni Mediteran"

Za konkurentnost hrvatskog turizma potrebne su nove investicije i modernija promidžba turističkog proizvoda, složili su se danas u Puli sudionici turističkog foruma "Istra – zeleni Mediteran". Ovom velikom skupu turističkih djelatnika prethodila je Skupština županijske Turističke zajednice.

U sklopu turističkog foruma dodijeljene su i nagrade "Zlatna koza".

Kad je o Istri riječ potrebna je investicija u kapitalne razvojne projekte kao što je projekt Brijuni rivijera, odnosno master plan razvoja istarskog turizma. Sve to treba uskladiti s temeljnim razvojnim dokumentom koji se, istaknuo je pri izlaganju master plana razvoja istarskog turizma Veljko Ostojić, ostvaruje prema planu. Potporu istarskom Master planu vrijednom 650.000 eura dali su privatni poduzetnici. Oni, međutim, od države očekuju kvalitetnu zakonsku regulativu koja je preduvjet za buduće investicije.

Govoreći o prioritetima i afirmaciji turizma u središnjoj Istri, župan Ivan Jakovčić je istaknuo kako će se uglednim svjetskim kompanijama uputiti poziv da ulažu u projekt Brijuni Rivijera.

Na Turističkom forumu dodijeljena je godišnja nagrada Turističke zajednice Istarske županije "Zlatna koza" za izuzetan doprinos istarskom turizmu na području marketinških aktivnosti. Dobili su je Grad Rovinj za turističku atrakciju "Rovinjska batana" prvi eko-muzej na Jadranu posvećen nekom plovilu, turističke zajednice Općine Motovun i Grada Buzeta za promotivni projekt "Dobrodošli u Motovun", odnosno za organizaciju tradicionalne manifestacije "Subotina po starinski".

"Zlatnu kozu" dobili su i rovinjska tvrtka Maistra, Grad Novigrad te Organizacija Pula, za dizajn kataloga "Birana istarska vina". Od danas Istra ima novi vizualni identitet u kojemu prevladavaju plava i zelena boja, te simboli mora i kopna.

Radio Pula 19.12.2005

Print Friendly, PDF & Email