NEWS

Odluka o ograničenju zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima

IMG-20200319-WA0001
21.03.2020. 15:33; ; Početna / Obavijesti / Odluka o ograničenju zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima

S obzirom na ubrzano širenje i pojačani rizik prijenosa bolesti COVID-19, Stožer civilne zaštite RH uveo je protuepidemijsku mjeru strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba, u trajanju od 30 dana.

Odluka se odnosi na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

“Na temelju članka 22.a Zakona o sustavu civilne zaštite (“Narodne novine” br. 82/15, 118/18 i 31/20) Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, dana 21. ožujka 2020. godine donosi  ODLUKU  o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima

I.
S obzirom na ubrzano širenje i pojačani rizik prijenosa bolesti COVID-19, uvodi se protuepidemijska mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba, u trajanju od 30 dana od dana donošenja ove Odluke.

II.
Ova Odluka odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

III.
Stožeri civilne zaštite i Ravnateljstvo policije dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja mjere iz ove Odluke.

IV.
Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u “Narodnim novinama”.”

Print Friendly, PDF & Email