NEWS

Odličan vikend za jedriličare Jk Horizonta

434370235_981767503949185_8739795614808259130_n
01.04.2024. 11:45; ; Početna / Sport i rekreacija / Odličan vikend za jedriličare Jk Horizonta
Ovoga vikenda naši jedriličari branili su boje kluba na dvije stran Istarstarakog poluotoka. Mladi Optimisti borili su se sa jakim jugom u Medulinu, dok je naša Nika Fornažar jedrila posljednju regatu pred Europsko prvenstvo koje će se održavati Izoli. S obe strane dočekali su nas odlični rezultati.
 
Mladi optimisti kroz 4 dana natjecanja na 6. CSC CUP-u, uspjeli su odraditi 8 plovova po južnom vjetru koji je dostizao snagu i preko 20 čvorova što je regatu učinilo iznimno fizički teškom kako za natjecatelje tako i za organizatore.
Po jakom vjetru i u konkurenciji od 250 jedriličara najboljim se pokazao naš Leon Labinjan osvojivši ukupno 38. mjesto. Leon je na žalost na regati imao i malo loše sreće te je doživio jedan ozbiljniji sudar sa drugom jedrilicom u kojoj je Leon izvukao deblji kraj te na posljetku završio sa razbijenim brodom i diskvalifikacijom u tom plovu.. ostali horizontovci pokazali su odlično jedrenje ali također mali nedostatak sreće i 2 preuranjena starta za Franca i Davida jako su utjecali na njihov ukupni poredak.
 
38. Leon Labinjan (zlatna skupina)
11. David Nicoletti (srebrna skupina, 1. mjesto u finalnom plovu)
14. Franco Enrico Suarez Radin (srebrna skupina)
15. Dorian Zechinatti (srebrna skupina)
61. Diego Antonio Suarez Radin (srebrna skupina)
65. Dominik Jurjević (srebrna skupina)
 
Dok su se optimisti na jugu borili po jugu na samome sjeveru Istre u Izoli odvijao se 35. Izola spring cup. Ova regata ujedno bila je i priprema regata za Europsko prvenstvo koje će se održati sljedeći tjedan na istome mjestu. Na Spring Cup-u se okupilo 97 jedriličara klase ILCA 4. Prva dva dana se jedrilo po slabom vjetru i uspješno je održan po jedan plov. Zadnji dan jako jugo uspjelo je probiti i do sjevera te sa refulima jačim i od 25 čvorova jedriličarima zadavalo prave muke zbog čega je bilo puno prevrtanja.
 
Naša Nika uspješno je završila regatu na ukupnom 11. mjestu i kao 🥉3. cura ukupno.
 
Bravo Optimisti i bravo Nika. Obe ekipe već sljedeći tjedan nastupaju na jako bitnim regatama. Optimisti su na posljednoj kvalifikacijskoj regati u Crikvenici, dok će Nika braniti boje Hrvatske na Europskom prvenstvu u Izoli.
 
Želimo vam svima puno sreće i dobar vjetar🎉🎉⛵️⛵️⛵️
 
JK
 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email