NEWS

Odabrane i proglašene najbolje fotografije na 10. PhotoCity natječaju

23 (1)
12.08.2021. 10:58; ; Početna / Kultura / Odabrane i proglašene najbolje fotografije na 10. PhotoCity natječaju

10.jubilarni ‘PhotoCity’ iznjedrio je laureate ovogodišnjeg foto-natječaja: to su Robert Pilepićiz Rijeke, sa najboljom fotografijom‘Osmjeh’ po ocjeni stručnog žirija i Mary Crnković Pilaš iz Zagreba sa kolekcijom pod nazivom ‘Mlado – ludo‘. 2. najbolju fotografiju ostvarila je fotografija Gordane Kvajo iz Rijeke. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je ‘Veselo!’

Stručni žiri u sastavu Mare Milin – poznata hrvatska fotografkinja, Marino Raunić, prethodni pobjednik ‘PhotoCity’ natječaja i Dušan Grbac, edukator i član Uprave KAF-a imali su odgovoran zadatak izabrati najbolje među 215 pristiglih fotografija. Oni su u konačnici odabrali 28 onih fotografija koji će krasiti Galeriju ‘Placa’ u Sv.Lovreču do konca kolovoza, a među njima i one koji zaslužuju posebnu pohvalu, te oni koji će dobiti prestižne nagrade.

Izložba se može posjetiti svakim danom, osim ponedjeljka u vremenu od 8 do 12 sati, te 18 do 21 sat, a za one koji nisu u mogućnosti svratiti do izložbe, može to učiniti klikom na https://issuu.com/hrsta/docs/katalogpc21 i pregledati sažetak izložbe.

Da bi večer bila u potpuno veseloj atmosferi pobrinuo se originalni AntiTodor svojim stand-up predstavom, koja je oduševila brojne posjetitelje.

Cijeli događaj proveden je pod pokroviteljstvom Općine Sv.Lovreč, a u sklopu obilježavanja dana Općine.

 

Fotografije uz tekst:
KAF Sv.Lovreč, Dušan Grbac, Doriano Orbanić i Gordana Kvajo

Print Friendly, PDF & Email