NEWS

Od petka, 22. studenog do nedjelje, 24. studenog u Poreču će se održati regata klase optimist CroFish – ujedno i Otvoreno prvenstvo Hrvatske za klasu optimist

optimisti211119
21.11.2019. 22:12; Učitavanja: 156; Početna / Sport i rekreacija / Od petka, 22. studenog do nedjelje, 24. studenog u Poreču će se održati regata klase optimist CroFish – ujedno i Otvoreno prvenstvo Hrvatske za klasu optimist

U organizaciji Jedriličarskog kluba Horizont Poreč od petka do nedjelje, 22. do 24. studenog će se u sklopu programa 13. međunarodnog sajma ribarstva i sportova na vodi Crofish održati istoimena regata klase optimist za dobni uzrast djevojčica i dječaka do 12 godina.

Ove će godine, odlukom Hrvatskog jedriličarskog saveza, regata ujedno biti i ponovljeno Otvoreno prvenstvo Hrvatske za tu kategoriju. Naime, prvotno Državno prvenstvo se trebalo održati u rujnu u Crikvenici, ali zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta za jedrenje nije održano dovoljno plovova kako bi se natjecanje i službeno moglo proglasiti pravovaljanim državnim prvenstvom.

        Prema pristiglim prijavama na prvenstvu u Poreču će nastupiti 80-ak mladih jedriličarki i jedriličara iz 17 klubova, jedan iz Trsta, te Kvarner (Rabac), Uljanik Plovidba i Vega (Pula), Maestral (Rovinj), Briva (Biograd), Galeb (Kostrena), Mornar i Zenta (Split), Opatija, Plav, Vihor Baška i Punat (Krk), Trogir, Uskok (Zadar), Val (Crikvenica) i domaćin Horizont Poreč.

        Boje porečkog kluba domaćina ovom će prigodom braniti Nika Fornažar, Iskra Ivančić, Karla Krajina, Noa Macinić, David Nicoletti, Noa Križmanić i Franco Enrico Suarez Radin.

        Natjecanje će se odvijati na već standardnoj lokaciji za regate u Poreču, na regatnom polju u akvatoriju van uvale Peškera. 

Tako će se, ukoliko vjetar posluži, nadmetanja mladih jedriličara i njihovo kroćenje vjetra moći uživo promatrati i sa same obale, sa sjevernog dijela starogradske jezgre, preko Peškere pa sve do plaže Pical.
Ovisno o vjetru početak natjecanja u petak je predviđen u 11, a u subotu i nedjelju u 10 sati, dok je trajanje natjecanja svakog dana predviđeno do otprilike 15 sati. Ukupno je predviđeno održavanje šest plovova, a da bi PH bilo pravovaljano potrebno je održati dva važeća plova.
Svečano proglašenje najboljih i podjela pehara, medalja i ostalih priznanja održati će se u nedjelju u 17 sati u dvorani Žatika u sklopu sajma Crofish.

(JK Horizont Poreč).

Print Friendly, PDF & Email