NEWS

Od ovog petka, 17. srpnja, kreće podjela spremnika za odvojeno sakupljanje otpada

Spremnici 1100 2
16.07.2020. 10:09; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Od ovog petka, 17. srpnja, kreće podjela spremnika za odvojeno sakupljanje otpada

Usluga Poreč obavještava korisnike javne usluge sakupljanja otpada da od petka 17.07.2020. godine započinje podjela spremnika za odvojeno sakupljanje otpada.

Usluga Poreč kao davatelj usluge, te Grad Poreč – Parenzo i Općine Vrsar, Funtana i Tar prijavili su nabavu spremnika  putem javnog poziva Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a koji i sufinancira nabavu istih.

Na spomenuti poziv prijavljena je nabave 28.400 komada spremnika za odvojeno sakupljanje papira, plastike i stakla dok je trenutačno završena i isporučena nabava samo velikih spremnika od 1100 litara te 770 litara, a koji su namijenjeni za pravne subjekte, višestambene zgrade kao i zelene otoke.

U tijeku je još uvijek  nabava spremnika manjeg volumena  za odvojeno sakupljanje otpada  koji će se dodijeliti individualnim kućanstvima kao i manjim pravnim subjektima.

Nakon što je završena primopredaja spremnika te prijenos vlasništva istih na jedinice lokalne samouprave stvoreni su uvjeti za dostavu spremnika korisnicima.

Podjela spremnika započinje u Općini Vrsar, kao što je i uvodu navedeno, u petak 17.07.2020. godine, a daljnji plan dostave spremnika po ostalim općinama i u Gradu Poreču, objavljivati će se na web stranicama Društva.

S obzirom da se prema Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost moraju ispuniti obveze dostave obvezatne dokumentacije, ističemo da je prilikom preuzimanja spremnika potrebno potpisati zapisnik o primopredaji.

Još jednom želimo naglasiti važnost odvojenog i pravilnog odlaganja otpada:

  • U spremnike za plastiku ( žuti spremnici) ODLAŽE SE plastična i metalna ambalaža – boce od sokova, vode, šampona, deterdženata, tetrapak ambalaža, limenke, konzerve, metalni poklopci, čaše i posude mliječnih proizvoda i sl.  Sve što se odlaže mora biti čisto i isprano. U spremnike se NE ODLAŽU folije, vrećice i druga zaprljana ambalaža.
  • U spremnike za papir i karton ( plavi spremnici ) ODLAŽE SE papir, novinski i uredski papir, časopisi, katalozi, bilježnice, kuverte, pisma te sva papirnata i kartonska ambalaža. NE ODLAŽE se zaprljani i zamašteni papir ili karton, korištene papirnate maramice, kuhinjski papir, kutije od pizze i sl.
  • U spremnike za staklo ( zeleni spremnici ) ODLAŽE SE sva staklena ambalaža, a nikako se NE ODLAŽE porculan, keramika, prozorsko staklo i sl.

 

Sve ostale vrste otpada možete odložiti u reciklažnom dvorištu na adresi Garbina 10, Poreč kao i dobiti informaciju o odlaganju pojedinih vrsta otpada, a dodatne informacije možete pronaći i na Internet stranicama Društva www.usluga.hr kao i na stranicama projekata informativno obrazovnih aktivnosti, www.ukoraksprirodom.eu  te www.projektotpad.eu.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email