NEWS

Od matematike i geografije, do engleskog, talijanskog jezika, Lidrana i atletike – porečki osnovnoškolci u prošloj školskoj godini ostvarili izvrsne rezultate

svi dobitnici zahvalnica
11.07.2023. 09:08; ; Početna / Slider / Od matematike i geografije, do engleskog, talijanskog jezika, Lidrana i atletike – porečki osnovnoškolci u prošloj školskoj godini ostvarili izvrsne rezultate

Nakon što je u “gradskoj palači” već ranije održan prijem za izvrsne učenike koji završavaju svoje osnovnoškolsko obrazovanje sa 5.00, red je došao i na sve učenike porečkih osnovnih škola koji su svoju školu predstavljali na brojnim natjecanjima u Hrvatskoj. Ove je godine 150 učenika uz pratnju svojih mentora sudjelovalo na raznim natjecanjima, te je prijem održan u dvorištu Ville Polesini.

Učenicima i obiteljima, te učiteljima mentorima, na prijemu su čestitke uputili gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Kordić. Prijemu su prisustvovale sve ravnateljice – Osnovne škole Finida Anita Sijerković Radin, Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ Ester Zarli, te Osnovne škole Poreč Marija Mufić Santin.

– Nastavite tako, razvijajte svoje talente, istražujte i učite, sigurno će vam samo koristiti na životnom putu. Mi ćemo vas uvijek u tome s ponosom podržati. Prije svega – kroz izgradnju škola, njihovo opremanje, jednosmjensku nastavu, vannastavne aktivnosti, stipendije, sve što je potrebno. Sretno svima, rekao je gradonačelnik na prijemu, posebno se zahvalivši učiteljima – mentorima, kao i obiteljima koji su trajna i stalna podrška djeci na tom putu.

Porečke osnovne škole tako su u prošloj školskoj godini sudjelovale na županijskim i državnim natjecanjima iz geografije, kemije, biologije, fizike, matematike, informatike, povijesti, talijanskog i engleskog jezika, islamskom vjeronauku, LiDraNu, ali i krosu, natjecanju iz rukometa, atletike, natjecanjima Matematički klokan, te natjecanju iz engleskog jezika Hippo.

Osmaš Gianluca Vukoja iz OŠ Poreč osvojio je 1. mjesto na državnom natjecanju iz talijanskog jezika i nagradu Oskar znanja, dok je Sara Žufić isto iz OŠ Poreč osvojila drugo mjesto na državnom natjecanju iz talijanskog (mentorica Indira Miljenović). Učenik Petar Brajković iz OŠ Poreč osvojio je treće mjesto na državnom natjecanju iz kemije (mentorica Vesna Banovac Kuča) i 9. mjesto na državnom natjecanju iz fizike (mentorica Mirjana Rabar), dok je Mario Žiković iz OŠ Poreč osvojio 4. mjesto iz biologije (mentorica Kristina Kostadinović). Aria Laković i Erin Jakovčić iz OŠ Poreč pod mentorstvom Jelene Uher pozvane su na državnu smotru Lidrano, a atletičari su pod mentorstvom Ive Šarac sudjelovali su ekipno na državnom natjecanju.

Iz Talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ na državnom su sudjelovali Lea Jakus i Ivan Terlević (Terlević osvojeno 4. mjesto) u talijanskom kao materinjem jeziku (mentorica Ester Grubica), te Linda Jakus (mentorica Iva Debeljuh).

Iz OŠ Finida Nensi Jelovac osvojila je  5. mjesto na državnom natjecanju iz Talijanskog jezika, (mentorica Manuela Mihelić), dok je Dijana Jašić sudjelovala na državnom natjecanju iz Islamskog vjeronauka (mentor Ismet Ibiši). Atletičari su sudjelovali na državnom natjecanju, također učenici sportaši su sudjelovali i na državnom natjecanju u krosu, te na državnom natjecanju u futsalu.

Čak 28 učenika uvršteno je u 10% najboljih na međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica.

Nakon podjele gradskih zahvalnica za ostvarene izvrsne rezultate, druženje je dovršeno tradicionalnim zajedničkim fotografiranjem i zakuskom.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email