VALFRESCO-S-1123
LUTRIJA T

Od ideje do uspjeha – Papago park

311370704_548353123959983_1230468950486247890_n
13.10.2022. 19:50; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Od ideje do uspjeha – Papago park

Svake godine u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču organizira se aktivnost „Od ideje do uspjeha“ gdje se na imanjima i proizvodnim pogonima uspješnih porečkih poduzetnika „otvaraju vrata“ svima zainteresiranima i na zanimljiv način predstavlja njihov put od prve ideje do uspješnog biznisa. Ove je godine svoja vrata otvorio Papago park Poreč – jedinstveni park ptica na ovim prostorima koji je smješten u netaknutoj prirodi, u šumi kraj Červar-Porta. Uz ugodnu šetnju po parku i razgledavanje ptica, zainteresirani su sudionici saznali gotovo sve o nastanku parka. Naime, park ptica bio je dugogodišnji san obitelji Kranjec kojima je jedno putovanje odredilo smjer u daljnjem životu. Ideja se rodila, no trebalo je punih sedam godina planiranja i odricanja, savladavanja prepreka, a ponajviše ljubavi, da ideja postane stvarnost.

Trnovit je put do zvijezda, ali Bernard i njegova obitelj pravi su primjer da su strast, ljubav i upornost recept za uspjeh. Park je napokon otvoren 2020. godine i danas ta mala oaza prirodne ljepote omogućuje pticama da žive u prirodnom okruženju, a posjetiteljima istovremeno omogućuje da uživaju u društvu ptica i uče o njihovom divnom svijetu.

Radi se o projektu koji se prostire na 30 tisuća kvadrata s dvadeset nastambi i dvadeset dvije vrste ptica, odnosno ukupno dvjestotinjak jedinki iz cijeloga svijeta. Park je sjajno uklopljen u samu prirodu, a upravo je njegov vlasnik, uz pomoć obitelji i prijatelja, vlastitim rukama uredio i opremio većinu sadržaja. Park je i eco-friendly, napravljen od prirodnih materijala, te je sve u skladu sa zakonima o zaštiti prirode.

Aktivnost je provedena u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču koju ove godine peti put zaredom organizira Grad Poreč-Parenzo u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područja interesa, u kojima osim Grada Poreča-Parenzo sudjeluju gradske ustanove i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email