NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

OD DANAS DO NEDJELJE VOZI SE TREĆE IZDANJE TROFEJA ISTARSKO PROLJEĆE U BICIKLIZMU

16.03.2006. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / OD DANAS DO NEDJELJE VOZI SE TREĆE IZDANJE TROFEJA ISTARSKO PROLJEĆE U BICIKLIZMU

 Trofej Istarsko proljeće, nasljednik Jadranske magistrale, od danas do nedjelje doživjet će svoje treće izdanje. Od današnjeg prologa ulicama Pazina što počinje u 11 sati i završava u 14, duljine 1.450 metara, do cilja posljednje etape u nedjelju u Poreču, biciklisti će odvoziti 366 kilometara. U petak je na rasporedu najteža dionica, od Poreča do Labina duljine 149 kilometara, u subotu će se voziti 189 kilometara sa startom i ciljem u Poreču, dok je u nedjelju treća etapa također sa startom i ciljem u Poreču duljine 138 kilometara. U klubu »Puris Kamen«, organizatoru utrke, izuzetno su zadovoljni odazivom.

– Ne bude li odustajanja u posljednji trenutak, na startu će se pojaviti 198 biciklista, što je jako blizu dozvoljenog maksimuma od strane Međunarodne biciklističke federacije od 200 vozača. Na utrci kategorije 2.2 u međunarodnom kalendaru nastupit će vozači iz 33 ekipe koje nam dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Bugarske, Danske, Njemačke, Češke, Grčke, Poljske, Norveške i Japana. Među hrvatskim ekipama prijavljene su »Puris Kamen« i »Loborika« – rekao je direktor utrke i sportski direktor pazinske ekipe Ivica Gržinić.

Purisovi i Loborikini aduti

»Puris Kamen« će u ovoj utrci zastupati šestorka u sastavu Anatolij Varvaruk, Gregor Zajc, Martin Čotar, Zvonimir Pokupec, Borja Jelič i Primož Šegina.

– Teško je očekivati da se netko od naših vozača bori za pobjedničko postolje na kraju utrke, više izgleda imamo u etapnim plasmanima. Prema onome što su vozači pokazali na Velikoj nagradi Glasa Istre i Trofeju Poreč, najveće izglede za dobar plasman u ukupnom poretku ima Zvonimir Pokupec – rekao je Ivica Gržinić.

Igor Kranjec, David Demanuele, Darko Blažević, Emanuel Kišerlovski, Dejan Vračič i Kristijan Hanžič, prijavljeni su za »Loboriku« kojom će »dirigirati« Luciano Valčić.

– Očekivanja? Bilo bi dobro kad bismo uspjeli ponoviti prošlogodišnji uspjeh kad je Igor Kranjec osvojio treće mjesto u posljednjoj etapi, no u ovoj jakoj konkurenciji to će biti dosta teško. U ukupnom poretku bili bismo jako zadovoljni kad bi netko od naših vozača uspio biti među prvih 15 – rekao je Valčić.

Hrvatska trojka u Sloveniji

»Loboričani« su bili dosta zapaženi u prve dvije sezonske utrke.

– Vračić je u jako dobroj formi što je potvrdio i plasmanom i aktivnošću na posljednje dvije utrke, i mislim da bi na današnjem prologu mogao napraviti dobar rezultat. Emanuel Kišerlovski i Igor Kranejc su najveći aduti za ukupni plasman, a David Demanuele mogao bi iskoristiti priliku u kakvom bijegu. O konačnim ishodima puno će toga biti jasnije nakon završetka prve etape s ciljem u Labinu.

Među hrvatskim vozačima koji su prijavljeni za slovenske klubove trebala bi nastupiti njih trojica. Robert Kišerlovski za »Team Adriju« te Hrvoje Miholjević i Matija Kvasina za »Perutninu Ptuj«. Preostala trojka iz »Perutnine«, Massimo Demarin, Radoslav Rogina i Tomislav Dančulović nisu predviđeni za ovu utrku. Matija Kvasina ove godine već ima jedan zapažen nastup, na Utrci kroz Kubu u veljači osvojio je drugo mjesto.

– Iznenadio me taj rezultat, jer nisam očekivao da ću biti na pobjedničkom postolju na kraju utrke, pogotovo zbog činjenice što vrhunac forme očekujem tek u svibnju i lipnju. Na Trofeju proljeće također ne očekujem puno, jer je to ipak prekratka utrka – rekao je Kvasina.

Ptujci najjači

Po mnogima je »Perutnina Ptuj« najjača momčad na ovoj utrci i za očekivati je pobjedu jednog njenog vozača.

– U ovoj utrci najviše očekujemo od Mervara, Božiča i Mahoriča. Njima ovakav tip utrke najviše leži. Bitno je da obranimo prošlogodišnji naslov kojeg je osvojio Bortu Božič, a manje je važno tko će iz naše momčadi na kraju biti nositelj žute majice. Najveći konkurenti mogli bi biti vozači češkog »Whirlpoola«, a za očekivati je i dobar nastup ostalih slovenskih ekipa, kao i »Loborike« i naročito »Puris Kamena«. Organizator utrke uvijek nastoji biti što bolji u svojim utrkama – dodao je na kraju aktualni hrvatski prvak u cestovnom biciklizmu u kategoriji Elite.

Giuliano Libanore, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email