NEWS

Od 25. travnja u galeriji Zuccato izložba radova 39. slikarske kolonije Riviera

slikarska-kolonija_3 skupnja foto za najavu POUP
19.04.2024. 09:14; ; Početna / Kultura / Od 25. travnja u galeriji Zuccato izložba radova 39. slikarske kolonije Riviera

VALAMAR RIVIERA d. d., organizator Slikarske kolonije Riviera, Poreč u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Poreč organizira izložbu radova sa 39. slikarske kolonije Riviera, Poreč / The 39th Riviera Art Colony, Poreč

Izlažu: David Belas, Barbara Höller, Melanie Dorfer, Omar Lović, Robin Davourie, Mélissa Franchini

GALERIJA ZUCCATO – POREČ
otvorenje 25. travnja 2024. u 19 sati

Šestoro umjetnika je u rujnu prošle godine sedam dana živilo i radilo na otoku sv. Nikole a dio radova koji su tada nastali i koje su donirali Valamaru Rivieri će biti prikazan na izložbi u galeriji Zuccato. Izložba je proširena i s nekoliko posuđenih radova istoimenih umjetnika/ica, čime želimo doprinijeti boljem sagledavanju njihovih  umjetničkih izričaja. 

Kustosica izložbe: dr. sc. Jerica Ziherl.

Hrvatski predstavnici su David Belas iz Poreča i Omar Lović iz Rijeke. David je multimedijalni umjetnik i redatelj, poznat kao umjetnik performansa i kazališni glumac, koji svoju umjetničku praksu temelji na integraciji vizualne i izvedbene umjetnosti, a njegova strast prema crtanju, kojom se bavi od djetinjstva, igra ključnu ulogu u oblikovanju njegovih umjetničkih priča. S druge strane, Omar aktivno djeluje u području vizualnih umjetnosti, fokusirajući se na slikarstvo i ilustraciju. Njegovo umjetničko interesno područje obuhvaća reinterpretaciju tradicionalnog slikarstva kroz suvremene tehnike, tehnologije i pristupe.

Austrija je na ovogodišnjem izdanju slikarske kolonije imala čak dvije predstavnice. Melanie Drofre njemačka je multimedijalna umjetnica koja trenutno živi i stvara u Beču, a njezini radovi su bili izloženi na samostalnim i skupnim izložbama u renomiranim muzejima i galerijama diljem svijeta. Druga predstavnica, Barbara Holler, osim što trenutno isto živi i radi u Beču, svoju umjetničku praksa izraženu kroz koncepte geometrijskih sustava, i to najčešće u prostornim instalacijama, objektima, slikama, crtežima, video radovima i intervencijama u javnom prostoru pokazuje i u Bazsiju u Mađarskoj. Najmlađi predstavnici bili su iz Francuske, Robin Davourie i Mélissa Franchini, oboje diplomirani studenti Akademije likovnih umjetnosti u Besançonu. Robin je diplomirani slikar, a bavi se istraživanjem konkretno-minimalističke umjetnosti, dok je Melissa diplomirala vazalne komunikacije i trenutno istražuje neobjektivnu reprezentaciju sadašnjosti, služeći se sažetim i čistim formama.

Izložba ostaje otvorena do 11. svibnja 2024.
Radno vrijeme: 10 – 12 i 18 – 20
nedjeljom i praznicima zatvoreno

ULAZ JE BESPLATAN!

Pokrovitelji izložbi u galeriji zuccato su Grad Poreč – Parenzo, Turistička zajednica Grada Poreča, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske te Istarska županija.

 

Print Friendly, PDF & Email