NEWS

Od 1. prosinca učenici viših razreda Osnovne škole Finida Poreč prelaze na ON-LINE nastavu do 14. prosinca 2020.g.

30.11.2020. 19:50; Učitavanja: 271; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Od 1. prosinca učenici viših razreda Osnovne škole Finida Poreč prelaze na ON-LINE nastavu do 14. prosinca 2020.g.
OS-finida

Poštovani roditelji i učenici, 

s obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju, a prema preporuci epidemiologa, od utorka 1.12.2020. svi učenici viših razreda OŠ Finida  (od 5.-8.) prelaze na dvotjednu on-line nastavu. Povratak na nastavu trebao bi biti u ponedjeljak 14.12. 2020.

Na ovaj način nastave prelazimo i kako bi smanjili prodor virusa među učenike i djelatnike naše škole te time spriječili i daljnje širenje među građanima grada Poreča.

Učenicima i učiteljima 8. c propisana  je mjera samoizolacije do 5.12. u ponoć.

Učenici 1.b, 2.a i 1.razreda PŠ Nova Vas također imaju ranije propisanu mjeru samoizolacije o čemu su već obaviješteni preko razrednica.

Mjera samoizolacije podrazumijeva:

  1.        Osigurati djetetu, ukoliko je moguće, da samo boravi u svojoj sobi i ne dijeli ju s ostatkom obitelji
  2.        Ne jede u zajedničkom prostoru
  3.        Kupaonicu dezinficirati nakon uporabe
  4.        Ne ide ni na jednu aktivnost izvan kuće

– Kontaktima kontakata, tj. članovima obitelji, nije izrečena mjera samoizolacije.

Ukoliko Vaše dijete tijekom samoizolacije razvije simptome kompatibilne s  COVID-19 potrebno je dijete testirati (kontaktirati izabranog liječnika koji bi trebao dijete uputiti na testiranje). Prema trenutno važećim preporukama HZJZ-a, osobe koje tijekom samoizolacije  nisu razvile simptome kompatibilne s COVID-19, na kraju samoizolacije nije potrebno testirati, osim djelatnika u zdravstvenim ustanovama i Domovima u sustavu socijalne skrbi. 

Ostali učenici od 5.-8. razreda nemaju izrečenu mjeru samoizolacije, ali se svakako pozivaju na odgovorno ponašanje i poštivanje mjera.

Online nastavu pratit će svi gore spomenuti učenici razredne i predmetne nastave.

Ostali učenici od 1.-4. razreda nastavu će i dalje imati u školi. Marenda, produženi boravak i prijevoz učenika putnika također su organizirani kao i do sada.

Nastava za učenike predmetne nastave ide u realnom vremenu prema postojećem rasporedu. Učenici imaju obvezu prijaviti se na sat kod svakog učitelja i aktivno sudjelovati u radu. Ukoliko postoje neke poteškoće (ne radi internet), roditelj je u obvezi obavijestiti razrednika zašto se dijete nije prijavilo. Dakle, on – line nastava u OŠ Finida počinje u 8:30 prema redovnom rasporedu putem Teamsa.

Svi učenici od 5.-8. razreda dobili su tablete na korištenje kako bi što uspješnije mogli pratiti nastavu na daljinu.

Učenici od 1. – 4. razreda nastavu prate na način dogovoren s razrednicama. 

Molim vas, poštujte mjere samoizolacije, pridržavajte se svih preporučenih epidemioloških mjera te budite odgovorni prema sebi i drugima.

Zahvaljujem svima na dosadašnjoj podršci i razumijevanju i sa željom da ostanete zdravi srdačno vas pozdravljam!

Za eventualna pitanja i nedoumice možete me kontaktirati na brojeve telefona: 0914310109  i  052 633772 kao i na mailove škole: [email protected][email protected]

S poštovanjem,

Anita Sijerković-Radin, prof.

Ravnateljica OŠ Finida

Print Friendly, PDF & Email