NEWS
VALFRESCO 10/23S

Obrtnicima viša cijena odvoza smeća?

10.06.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Obrtnicima viša cijena odvoza smeća?
325P1010001267.jpg

POREČ – Komunalno poduzeće Usluga i tvrtka Adria plus, koji u radnom djelokrugu imaju obvezu prikupljanja i odvoza smeća te upravljanja deponijem Košambra, uspjeli su uskočiti, sa svojim zahtjevom osiguranja proračunskih sredstava, u posljednji vagon Poglavarstva.

Na oproštajnoj sjednici starog saziva porečke izvršne vlasti, koju je vodio gradonačelnik Josip Maras, podignute su ruke (ne svih članova jer je u trenutku glasovanja Neven Staver bio izvan male vijećnice) za osiguranje 1,75 milijuna kuna u ovogodišnjem proračunu, koji će biti iskorišteni za saniranje deponija Košambra.

Prema prijedlogu predsjednika Uprave tvrtke Adriaplus, Uga Musizzea, problemi oko saniranja Košambre trebali bi se riješiti namicanjem novca koji su članovi Poglavarstva izglasovali.

Gubici u odvozu smeća, u iznosu 155.833 kune, koji obavlja Usluga, trebali bi se pokriti uvođenjem korektivnih faktora. U toj operaciji "stradali" bi porečki obrtnici i uslužne djelatnosti koji su dosad plaćali odvoz smeća paušalno a ubuduće bi trebali plaćati po obračunu četvornog metra poslovnog prostora.

Vrući problem oko sanacije deponija Košambra i odvoza smeća preuzet će nova izvršna vlast koja će, prema upozorenju Musizze, morati početi rješavati problem odlagališta građevinskog materijala koji raste preko svih očekivanja.

Davor Maul, Večernji list, 11.6.2005.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
IRONMAN S-23