NEWS

Obrtnici koji obavljaju sezonsku djelatnost ušli u mjere HZZ-a „Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom”

2020-05-07_14h21_09
07.05.2020. 14:22; ; Početna / Gospodarstvo / Obrtnici koji obavljaju sezonsku djelatnost ušli u mjere HZZ-a „Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom”

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na jučerašnjoj je sjednici izglasalo Izmjene i dopune Uvjeta i načina korištenja „Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom“.  

Obrtnici koji obavljaju djelatnost sezonskog karaktera MOGU koristiti potporu za mjesec travanj i svibanj uz uvjet da su registrirali djelatnost i izvršili prijavu u sustav osiguranika HZMO-a do dana 29. veljače 2020. te da su u trenutku predaje zahtjeva u aktivnom statusu.  

Potpora će se odobravati za travanj i svibanj za zahtjeve zaprimljene do 15. svibnja 2020. godine. Poslodavci koji obavljaju djelatnost sezonskog karaktera zahtjeve predaju isključivo elektroničkom poštom (e-mail) ili na e-mail pisarnice područnog ureda prema sjedištu poslodavca.

Također, potpore će moći koristiti osobe koje obavljaju domaću radinost ili sporedno zanimanje prema Zakonu o obrtu ako nisu obvezno osigurane po drugoj osnovi ili ako nisu korisnici mirovine.

Sve detalje, kao i uvjete i načine predaje zahtjeva za sezonske obrte možete potražiti na stranicama HZZ-a, poručuju iz HOK-a.

Print Friendly, PDF & Email