NEWS

Obnavljaju se sanitarni čvorovi u Osnovnoj školi Poreč

1
21.05.2024. 12:01; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Obnavljaju se sanitarni čvorovi u Osnovnoj školi Poreč

U Osnovnoj školi Poreč trenutno je u tijeku sanacija prve vertikale sanitarnih čvorova, a radove su danas obišli gradonačelnik Poreča Loris Peršurić te ravnateljica škole, Marija Mufić Santin, zajedno s pročelnicom za društvene djelatnosti, Tihanom Mikulčić i suradnicima.

Gradonačelnik je prilikom obilaska istaknuo kako je obnova sanitarnih čvorova u školi uvijek bila jedna od glavnih tema u razgovorima s roditeljima. „Kao što smo u razgovoru s roditeljima i djelatnicima škole uvijek naglašavali, nakon obnove škole u Novoj Vasi, te potpuno novih škola na Finidi i u Žbandaju, došlo je vrijeme da krenemo s obnovom Osnovne škole Poreč i to u fazama. Složili smo se da su sanitarni čvorovi prioritet, pa mi je drago da smo uspjeli započeti s radovima.“, rekao je gradonačelnik.

Škola ima ukupno 26 sanitarnih čvorova u pet vertikala i šest sanitarnih čvorova u dva zasebna wc-a za niže razrede, odnosno, ukupno 32 sanitarna čvora. Trenutno se izvode radovi na prvoj vertikali, a uključuju zamjenu vodovodnih cijevi i električnih instalacija, dakle, kompletnu renovaciju.

Radove izvodi tvrtka Bau gradnja d.o.o. i u planu je da se tijekom ljeta dovrše radovi. U planu je da se tijekom ljetnih mjeseci, kada djeca nisu u školi, obnove još dvije vertikale sanitarnih čvorova, a potom u što skorije vrijeme dovrši obnova svih pet vertikala. Time će se osigurati da sanitarni čvorovi u školi budu u potpunosti modernizirani i spremni za početak nove školske godine.

Ravnateljica Marija Mufić Santin izrazila je zadovoljstvo napretkom radova te zahvalila Gradu na financiranju radova, koje izvodi tvrtka. Obnova sanitarnih čvorova u Osnovnoj školi Poreč dio je šireg plana ulaganja u obrazovnu infrastrukturu grada, čime se želi osigurati visoki standard uvjeta za učenje i rad u svim osnovnoškolskim ustanovama, kojima je Grad Poreč-Parenzo osnivač.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email