NEWS

Objavljeni natječaji za direktore gradskih tvrtki Usluga Poreč d.o.o. i Odvodnja Poreč – prijave do 24.2.2022.

javni-natjecaj
15.02.2022. 13:49; ; Početna / Obavijesti / Natječaji / Objavljeni natječaji za direktore gradskih tvrtki Usluga Poreč d.o.o. i Odvodnja Poreč – prijave do 24.2.2022.

Po prvi puta direktori tvrtki Usluga Poreč d.o.o. i Odvodnja Poreč d.o.o biraju se na natječaju, koji je objavljen na službenim stranicama komunalnih društava te je otvoren do 24. veljače 2022. godine.

Usluga: http://www.usluga.hr/obavijesti/javni-natjecaj-uprava-drustva/#gallery-2
Odvodnja: http://odvodnjaporec.hr/obavijesti/javni-natjecaj-uprava-drustva/#gallery-2

Nakon provedbe natječaja, najbolje kandidate odabrat će Skupštine društva Usluga Poreč i Odvodnja Poreč.
Sukladno zakonskim obvezama, imenovanje direktora do sada je provođeno isključivo odlukom Skupštine društva, no odabir direktora spomenutih tvrtki po prvi puta putem natječaja predstavlja još jedan korak ka povećanju transparentnosti rada gradskih tvrtki.

– Želimo da to postane standard dobrog upravljanja gradskim tvrtkama, ali i primjer drugim gradovima. Kao i do sada, nastavit ćemo uzlaznu putanju rasta i razvoja, s ciljem postizanja europskih standarda na svim područjima rada, razvoja i povećanja kvalitete života., prokomentirao je porečki gradonačelnik, Loris Peršurić.

Grad Poreč oduvijek je bio predvodnik promjena i u implementaciji transparentnih modela upravljanja. Osim nedavno predstavljane aplikacije Otvoreni grad s opcijama iTransparentnost i financijske kartice, čiji cilj je građanima omogućiti praćenje trošenja sredstava iz gradskog proračuna, do sad je napravljeno više koraka u povećanju transparentnosti, kao što su to aktivno uključivanje građana u kreiranje gradskog proračuna te savjetovanja s građanima po pitanju brojnih pitanja od javnog interesa – od prostornog planiranja do gradskih odluka vezanih za socijalne ili komunalne teme.

 

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email