NEWS

Objavljena brošura Proračun u malom za 2022. Grada Poreča

Proračun u malom
09.02.2022. 22:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Objavljena brošura Proračun u malom za 2022. Grada Poreča

Grad Poreč – Parenzo objavio je brošuru „Proračun u malom“ kako bi građankama i građanima približio gradske financije i što bolje ih upoznao s najvažnijim dokumentom potrebnim za funkcioniranje grada u 2022. godini. Kroz ovu su brošuru, na jednostavan i slikovit način, prikazani najvažniji planirani godišnji prihodi i primici, te svi rashodi i izdaci Grada kako bi građani dobili potpunu informaciju o tome gdje se i kako troši javni novac.

Poreč „Proračun u malom“ objavljuje već osmu godinu za redom, a njegovom objavom potvrđuje visoku razinu transparentnosti i otvorenosti koja podrazumijeva točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu i omogućuje kontrolu prikupljanja i trošenja javnog novca, što najvišom ocjenom već nekoliko godina ocjenjuje i Institut za javne financije koji u svom istraživanju vrši kontrolu lokalnih proračuna. Kao i ranijih godina, Proračun Grada Poreča-Parenzo, za sve stanovnike osigurava najviši nivo javnih usluga, koji se odnedavno može pratiti i na platformi Otvoreni grad, putem koje j svima omogućeno praćenje isplata iz gradskog proračuna  i financijske kartice.

Iz „Proračuna u malom“ može se doznati koliko su i koji ukupni prihodi i rashodi Grada, što sve Grad financira, koliko se izdvaja za školstvo, socijalnu skrb i komunalnu infrastrukturu. Gradonačelnik Loris Peršurić u uvodnoj je riječi pozvao građane da svojim sugestijama sudjeluju u usmjeravanju proračunskih sredstava i stvaranju zajedničke slike budućnosti po želji građana – U Proračunu smo posebno vodili računa o zadržavanju standarda javnih potreba građana, osobito u segmentu socijalnih prava i zdravstvene zaštite, ali isto tako zadržali visoki komunalni standard uređenja našega grada, poručio je gradonačelnik.

Građani će uskoro svoj primjerak „Proračuna u malom“ dobiti na kućnu adresu, a dodatni primjerci moći će se dobiti i na porti gradske uprave i gradskih ustanova.

PDF verziju Proračuna u malom za 2022. godinu na hrvatskom i talijanskom jeziku možete pronaći u rubrici Proračun Grada Poreča-Parenzo na web stranici www.porec.hr ili preuzeti:

na linkovima http://www.porec.hr/sadrzaj/dokumenti/PUM%202022.pdf – hrvatski i

http://www.porec.hr/sadrzaj/dokumenti/PUM%202022%20ITA talijanski jezik

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email