Obitelji Diminić-Štifanić Istri donirala tri respiratora !

10.04.2020. 10:11; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Obitelji Diminić-Štifanić Istri donirala tri respiratora !
IMG_0722

Labinjani Mirjana Diminić i Vlado Štifanić još su jednom pokazali da nesebičnost i ljudska dobrota nemaju zapreka, da nisu ograničene uredbama i pravilima, a niti sputane neodržavanjem socijalnih kontakata. U vremenu kada je većina ljudi primorana ostati kod kuće, zanemariti mnoge dosadašnje radne i obiteljske obaveze, te promijeniti životnu rutinu, supružnici Diminić-Štifanić iz svog doma u njemačkom gradu Karlsruhe gdje vode Njemačko-hrvatsku zajednicu nisu mirovali, već su odlučili pomoći svom rodnom Labinu i cijeloj Istri donacijom tri respiratora, koji su danas stigli u Labin.

Respirator oduvijek potrebitima život znači, a u vremenu borbe s koronavirusom, treba ga, nažalost, još veći broj pacijenata.

Za njihov  transport prema Labinu i to besplatan, zaslužna je tvrtka Transeast iz Žminja, kojoj se ovim putem zahvaljujemo. Osim respiratora, u donacijskoj pošiljci stiglo je i 45 kartona pelena za starije i nemoćne sugrađane, jedna invalidska kolica, 3 hodalice, 2 stalka za infuziju, te štake za labinski Crveni križ i potrebite sugrađane.

„Ova vrijedna donacija za nas je pravo bogatstvo. Potvrđuje nam da smo ljudi, daje nam snagu, unosi optimizam. A respiratori će privremeno, dok za to postoji potreba biti u Općoj bolnici Pula. Hvala obitelji Diminić-Štifanić koji svoju humanost ne ograničavaju samo na grad Labin, već i šire na Pulu, Pazin, Primorsko-goransku županiju i ostale krajeve Hrvatske“, izjavio je tom prigodom gradonačelnik Valter Glavičić.

Svoju zahvalnost izrazio je i zamjenik župana koji obnaša dužnost istarskog župana Fabrizio Radin.

„U ovim izvanrednim vremenima, kojima smo svi pogođeni, obitelj Diminić-Štifanić još je jednom pokazala plemenitost, humanost i nesebičnost u pomaganju sugrađanima. Od srca vam hvala!“, rekao je župan Radin.

„U ovoj teškoj situaciji kad smo svi pogođeni pandemijom bez obzira gdje se nalazimo, moramo biti solidarni i pokazati brigu i odgovornost prema zajednici u kojoj živimo, stvaramo ili iz nje potječemo. Svatko od nas može na neki način doprinijeti k tome da u ovoj situaciji bude čim manje žrtava.  Mi smo sretni  da ovom donacijom možemo pomoći svom rodnom kraju“, poručila je obitelj Diminić-Štifanić.

Obitelji Diminić-Štifanić 2002. godine dodijeljeno  je priznanje Grada Labina za izvanredno i nesebično zalaganje u pružanju humanitarne pomoći, a 2011. godine primio ih je tadašnji Predsjednik RH dr. Ivo Josipović.

 

ISTARSKA ŽUPANIJA

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email