NEWS
valfresco

Obilježen Dan antifašističke borbe i održan prijem za predstavnike UAB-a

1
21.06.2018. 14:04; Učitavanja: 369; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Obilježen Dan antifašističke borbe i održan prijem za predstavnike UAB-a

Povodom Dana obilježavanja antifašističke borbe 22. lipnja, gradonačelnik Loris Peršurić primio je danas u Maloj vijećnici delegaciju Udruge antifašističkih boraca Poreštine predvođenu predsjednikom Arduinom Matoševićem. Izrazivši zadovoljstvo što uz dolazeći državni praznik antifašizma prima predstavnike porečkih antifašista, Peršurić je istaknuo da upravo Istra i Poreč vrijedno njeguju i čuvaju antifašističke vrijednosti. – Osim većih obilježavanja poput 75. godišnjice Rušnjaka koja nam predstoji ove godine, brinemo i održavamo spomenike NOB-a na cijelom području grada. Ove godine obnovili smo spomenike u Žbandaju, Radmanima i u Poreču na rivi pokraj Vile Polesini, a nastavit ćemo i dalje., rekao je Peršurić. Predsjednik Udruge Matošević zahvalio je gradonačelniku na prijemu i suradnji kako s Gradom, tako i s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Nakon prijema, Dan antifašističke borbe delegacije su obilježile na Narodnom trgu i Trgu Joakima Rakovca. Nazočni su bili gradonačelnik Peršurić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Poreča-Parenzo Adriano Jakus, te predstavnici UAB-a i UDVDR-a. Polaganje vijenaca započelo je kod spomenika na Narodnom trgu gdje je vijenac položen, a potom se otišlo do Trga Joakima Rakovca gdje je također položen vijenac na spomen obilježju narodnom heroju Joakimu Rakovcu. Vijenci su položeni i na spomenicima palim borcima u Fuškulinu, Žbandaju, Novoj Vasi i Baderni. 

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S