NEWS
Laguna Ironman 800

Obećavajući veliku zaradu, prevarila "klijente"

13.02.2008. 00:00; ; Početna / Crna kronika / Obećavajući veliku zaradu, prevarila "klijente"
353GO249057.jpg

Bivšu djelatnicu porečke poslovnice Privredne banke Zagreb -Laguna banke i sadašnju djelatnicu Hrvatske poštanske banke u Poreču Tanju Kovačić (30) iz Višnjana jučer je ujutro, neslužbeno doznajemo, policija s radnog mjesta odvela na ispitivanje u postaju zbog sumnje da je na štetu nekoliko osoba počinila prijevaru tešku više stotina tisuća kuna. Policija je nakon toga, u njenoj prisutnosti, pretresla kuću u Višnjanu u kojoj živi, a za to su vrijeme ondje bili i njezin partner te sestra.
lako policija jučer nije željela službeno potvrditi, ali ni demantirati ovu informaciju, doznajemo da je Kovačić, osim za prijevaru, osumnjičena i za krivotvorenje isprava jedne zagrebačke tvrtke koja se bavi, investicijama. Kriminalistička policija se za Tanju Kovačić počela zanimati nakon većeg broja prijava koje je terete da je ljude uvjeravala da će im ulaganjem u dionice i investicijske fondove, odnosno oročavanjem novca ostvariti velike prinose i zaradu. To je Kovačić navodno činila u periodu od nekoliko godina, a kako je vrijeme prolazilo, tako je ona pojedinim oštećenicima vratila tek dio glavnice, dok neki više nisu vidjeli ni lipe od povjerenog joj novca, a kamoli zaradu. Neki »ulagači« su prijevarom oštećeni i za po nekoliko stotina tisuća kuna, a ukupan iznos kojeg se Tanja Kovačić domogla prijevarom, zasad je nepoznat.
Sumnja se da je Kovačić u više navrata koristila lažnu dokumentaciju jedne zagrebačke firme pa je time počinila i kazneno djelo krivotvorenja isprave.
Glasnogovornica PU istarske Nataša Rogić jučer nam nije željela službeno ni potvrditi ni opovrgnuti ove informacije, a razlog tome je možda činjenica da je Tanja Kovačić tijekom jučerašnjeg dana kriminalistički obrađivana.
Dok su jučer policajci s Tanjom Kovačić ulazili u njezinu kuću u Višnjanu, vjerojatno u potrazi za dokazima i dokumentacijom, ondje se zatekao i naš fotoreporter. Nakon što su ga Tanjin partner i njezina sestra primijetili, žestoko su ga verbalno napali, a potom mu se i ispriječili kako ne bi mogao snimiti kuću.
Jučerašnji je pretres potrajao više od sat i pol, a kriminalistička obrada cijelog slučaja zasigurno će potrajati duže. Poslovnica Hrvatske poštanske banke je tijekom jučerašnjeg poslijepodneva zbog odvođenja Tanje Kovačić u policiju bila zatvorena. Više informacija o cijelom slučaju očekujemo ovih dana.

Marica KOŠTA, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email