NEWS
LUTRIJA T

Objavljen Javni poziv za dodjelu potpora za razvoj turistički manje razvijenih područja Istre u 2021. godini

IMG_1
17.02.2021. 18:15; ; Početna / Gospodarstvo / Objavljen Javni poziv za dodjelu potpora za razvoj turistički manje razvijenih područja Istre u 2021. godini

Istarska županija je danas objavila Javni poziv za dodjelu potpora u okviru Programa poticanja turističkih manifestacija, projekata i proizvoda na turistički manje razvijenim područjima u 2021. godini, s ciljem poticanja održivog i ravnomjernog razvoja Istre, te razvoja cjelogodišnjeg turizma.

Programom se provode dvije mjere:

A) PODIZANJE KVALITETE TURISTIČKIH MANIFESTACIJA NA TURISTIČKI MANJE RAZVIJENIM PODRUČJIMA ISTRE

Ovom mjerom se potiče podizanje kvalitete i unaprjeđenje turističkih manifestacija regionalnog ili nacionalnog značaja, zatim manifestacije koje se primarno održavaju na najmanje 3 ili više lokacija, odnosno mjesta, općina, gradova Istre, te koje se održavaju izvan glavne turističke sezone i promoviraju autohtone proizvode, lokalne izvođače, tradiciju, običaje i vrijednosti.

Za ovu mjeru je predviđeno ukupno 150.000 kuna, maksimalni iznos pojedinačne potpore iznosi 50.000 kuna, a sufinanciraju se isključivo troškovi za unaprjeđenje ekoloških i higijenskih standarda, pristupačnosti i boravka tijekom manifestacije, te estetskog uređenja i nadogradnje manifestacije.

Prihvatljivi prijavitelji su lokalne turističke zajednice, jedinice lokalne samouprave, javne ustanove, obrti i trgovačka društva.

B) RAZVOJ TURISTIČKIH PROIZVODA I PROJEKATA SPECIJALNIH INTERESA NA TURISTIČKI MANJE RAZVIJENIM PODRUČJIMA ISTRE

Kroz ovu mjeru se dodjeljuju potpore za razvoj javne turističke infrastrukture i selektivnih oblika turizma, kao što su outdoor i aktivni turizam, odnosno cikloturizam, kulturni i eno-gastronomski turizam, te za projekte kojima se valoriziraju autohtone vrijednosti, istarska tradicija, kultura i običaji.

Za ovu mjeru je predviđeno ukupno 170.000 kuna, maksimalni iznos pojedinačne potpore je 50.000 kuna, a sufinanciraju se troškovi uređenja, opremanje i označavanja biciklističkih, pješačkih, planinarskih, poučnih i drugih tematskih staza (smeđa signalizacija nije uključena), izletišta, penjališta, vidikovaca, špilja, i drugih zanimljivih mjesta (point of interest), zatim muzeja, tematskih kuća, uvođenje bike-share usluge, bike servisa, bike parkova, te postavljanje brojača bicikala na turistički manje razvijenim područjima.

Prihvatljivi prijavitelji su lokalne turističke zajednice i jedinice lokalne samouprave.

Tekst javnog poziva i sve potrebne informacije za prijavu manifestacija i projekata objavljeni su ovdje.  

Kako bi se još više približili prijaviteljima, ubrzali i olakšali procese prijave će se ove godine, po prvi put, slati online putem sljedećih poveznica:

Zahtjev za dodjelu potpore za turističke manifestacije

Zahtjev za dodjelu potpore za turističke projekte i proizvode

Dodatne informacije mogu se dobiti slanjem upita na e-mail adresu: [email protected],

Rok za predaju prijava je 19. ožujka 2021. godine.

Print Friendly, PDF & Email