NEWS

Obavijest vezana uz izdavanje propusnica građanima Općine Kaštelir – Labinci

ed 70
foto: GoGo
25.03.2020. 08:41; Učitavanja: 227; Početna / Novosti / Okolne općine / Obavijest vezana uz izdavanje propusnica građanima Općine Kaštelir – Labinci

Temeljem Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, Stožer civilne zaštite Općine Kaštelir-Labinci-Castelliere-S.Domenica nadležan je za izdavanje propusnica za ulazak i izlazak s područja prebivališta, ili stalnog boravišta – iz točke II. e) – iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama, ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, a na temelju razloga kojeg građanka/in iznese.

Stožer civilne zaštite Općine Kaštelir-Labinci-Castelliere-S.Domenica izdaje propusnice na način da se ispuni obrazac zahtjeva (u prilogu) sa zatraženim podacima i razlogom korištenja u elektroničkom obliku i e-mailom poslati na adresu [email protected]:

Skenirana i ovjerena propusnica će se dostaviti e-mailom na adresu pošiljatelja.

Zahtjev za izdavanja propusnice može se zatražiti i putem telefona 052/455-113 te će ga ispuniti dežurna službena osoba.

Vrijeme izdavanja propusnica je radnim danom od 8 do 12 sati, a zahtjevi koji pristignu nakon 12 sati bit će izdani slijedeći dan.

Podnositelj zahtjeva može propusnicu imati i u elektroničkom obliku, u primjerice pametnom telefonu, te je ona važeća uz predočenje osobnog dokumenta s fotografijom.

Molimo građane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera. Propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji te je svako kršenje ove mjere podložno sankcijama prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

PROPUSNICE NISU POTREBNE ZA KRETANJE GRAĐANA UNUTAR PODRUČJA OPĆINE KAŠTELIR-LABINCI-CASTELLIERE-S.DOMENICA I PRIPADAJUĆIH NASELJA.

Rok trajanja propusnice može biti jednodnevni, ili višednevni – ovisno o razlogu izdavanja. Provedbu i nadzor provođenja mjera iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, provode stožeri civilne zaštite gradova i općina i policija.

Svi oni koji trebaju propusnicu radi obavljanja posla trebaju se obratiti svojim poslodavcima. Primjerak propusnice za poslodavce koji će ih izdavati djelatnicima preuzmite na linku http://www.porec.hr/prva.aspx?stranica=61229&j=CRO.

Ostale propusnice predviđene Odlukom izdaju odgovorne osobe u pravnim osobama, te izabrani liječnik obiteljske medicine.

 

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE KAŠTELIR-LABINCI
CASTELLIERE-S.DOMENICA

 

  • OBRAZAC – ZAHTJEV ZA PROPUSNICU SCZO Kaštelir -Labinci.docx Download:
Print Friendly, PDF & Email