NEWS
HALF MARATON S

O potporama poduzetnicima na informativnom danu u Poduzetničkom inkubatoru Poreč

2
05.12.2016. 10:38; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / O potporama poduzetnicima na informativnom danu u Poduzetničkom inkubatoru Poreč

U Poduzetničkom inkubatoru Poreč, u petak 2. prosinca 2016. održan je Informativni dan za poduzetnike, na kojem je dvadesetak porečkih poduzetnika imalo priliku čuti korisne informacije o mogućnostima koje im pružaju najznačajnije potpore institucije u njihovom poslovanju. Osim poduzetnika, na predavanjima je sudjelovalo i petnaestak učenika Srednje škole Mate Balote u pratnji profesora Bruna Žikovića, kojima je to ujedno bila prilika da „uživo“ upoznaju rad prvog porečkog poduzetničkog inkubatora.

Poduzetnicima je najnovije kreditne programe Hrvatske banke za obnovu i razvoj predstavila Cinzia Zubin, voditeljica Područnog ureda HBOR-a za Istru. U nastavku je o ulozi Udruženja obrtnika Poreč u poticanju obrtništva govorio Robert Velenik, tajnik Udruženja, dok je njegova kolegica, savjetnica za EU potpore Marijana Kordić predstavila mogućnosti koje obrtnici imaju na raspolaganju iz EU fondova. Uslijedila je prezentacija novih usluga Hrvatske gospodarske komore, o čemu je govorio Damir Sirotić, direktor HGK Županijske komore Pula. O mogućnostima financiranja poduzetnika kroz program „PBZ Sinergija 2016/2017“ prisutne su upoznali Danijela Marečić i Toni Hrelja, menadžeri za odnose s klijentima Privredne banke Zagreb. Zaključno je, o mjerama poticanja razvoja poduzetništva u Poreču, govorila Morena Mičetić Fabić, viša stručna suradnica za gospodarstvo u Gradu Poreču-Parenzo, te pozvala sve potencijalne korisnike gradskih potpora da svoje zahtjeve za ovu godinu predaju zaključno do 18. prosinca.

Ovaj informativni skup za poduzetnike samo je jedan od događaja koji Grad organizira u prostorima Poduzetničkog inkubatora. U prosincu slijedi Informativni dan za poljoprivrednike, a u idućoj godini cijeli niz edukativnih i informativnih skupova namijenjenih gospodarstvenicima i nezaposlenim osobama sa područja Poreča i Poreštine.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email