NEWS

O medijskoj pismenosti na Međunarodnoj razmjeni mladih u Vrsaru od 10. do 18. listopada

2022-09-19_19h35_33
19.09.2022. 20:40; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / O medijskoj pismenosti na Međunarodnoj razmjeni mladih u Vrsaru od 10. do 18. listopada

U razdoblju od 10. do 18. listopada Vrsar postaje mjesto internacionalnog okupljanja 36 mladih osoba iz šest zemalja: Hrvatske, Mađarske, Češke, Kosova, Sjeverne Makedonije i Italije. Naime, u tom periodu će se održati Erasmus+ razmjena mladih ‘Don’t you fake it! kojoj je tema medijska pismenost. U vrijeme globalne pandemije, zajedno s konstantnim promjenama u tehnologiji, edukacija mladih o medijskoj pismenosti postala je još važnija.

„Ovom razmjenom želimo potaknuti mlade da kritički procjenjuju medijski sadržaj koji konzumiraju. Želimo ih naučiti kako razlikovati provjerene i točne informacije od lažnih vijesti. Nove vještine i znanja utjecat će i na njihovo mentalno zdravlje jer ćemo ih osnažiti kako da se nose s negativnim i lažnim informacijama koje čitaju i gledaju u medijima.“, poručuju organizatori/ice.

Osim toga, mladi iz svih zemalja će predstaviti i pozitivne primjere medijskog sadržaja, čime će  motivirati vršnjake/inje da pridonesu stvaranju edukativnog, zabavnog i točnog sadržaja u medijima. Tijekom razmjene održat će se niz edukativnih i kreativnih radionica, koje će osmisliti i provoditi upravo sudionici/e razmjene. Konačni cilj njihova okupljanja bit će kreacija edukativnih videa usmjerenih na podizanje medijske pismenosti vršnjaka/inja. Ti će uradci biti objavljeni na društvenim mrežama partnerskih organizacija iz šest zemalja, na kanalima mladih osoba koje će sudjelovati na razmjeni te će biti prikazane u Hotelu Pineta, gdje će mladi održati većinu radionica tijekom razmjene.

Postoji mogućnost da će neka od događanja biti i otvorena za lokalno mlado stanovništvo. Više detalja o tijeku razmjene i događanjima unutar nje potražite na Facebook i/ili Instagram stranici Udruge Amazonas.

Projekt ‘Don’t you Fake it’ provodi Udruga Amazonas u okviru programa Erasmus+ za koji je u Hrvatskoj nadležna Agencija za mobilnost i programe EU.

 ——————————————————————————————————————–

Udrugu Amazonas možete pratiti na:

Facebook

Web

Instagram

Print Friendly, PDF & Email