NEWS
VALFRESCO S-170422

Novosti u komunalnom opremanju MO-a „Joakim Rakovac“

2014-11-06_08h35_55
06.11.2014. 08:35; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Novosti u komunalnom opremanju MO-a „Joakim Rakovac“

U Mjesnom odboru „Joakim Rakovac“ koji obuhvaća porečku jezgru, stari dio grada i naselje Bolnica, nastavlja se niz investicija u komunalno opremanje, doznajemo od predsjednika MO-a Kristijana Žužića. Donosimo pregled nekih od izvedenih u proteklim mjesecima, onih u tijeku, te planove za naredno razdoblje.

Saniran je, odnosno presvučen novim slojem asfalta, nogostup u Mlinskoj ulici, na dijelu od Parka Olge Ban do skretanja u ulicu Otokara Keršovanija, te novo izgrađena uska stazica u istoj ulici uz dječji vrtić. Uređena je i zelena površina između ograde vrtića i stazice gdje su ispiljena stara stabla, te posađene nove stablašice.

Napravljena je nova asfaltirana rampa za invalide kraj pješačkog prijelaza između Parka Olge Ban i Velikog gradskog parkirališta, koja je zamijenila dosadašnji tlakovac. Također, na nekoliko je mjesta saniran nogostup u Zagrebačkoj ulici. MO je također u sezoni sudjelovao u radovima na prilagodbi i otvaranju privremenog parkirališta u Vrtovima ispod Cantine.

Prije nekoliko mjeseci postavljena su tri nova reflektora na skate parku u blizini Osnovne škole Poreč, a uskoro će ovo okupljalište skatera dobiti i dvije klupe za sjedenje.

U naselju Bolnica, na križanju ulica Maura Gioseffija i Alekse Šantića ucrtan je pješački prijelaz, izgrađen manji dio nogostupa, prilagođen za prijelaz invalida. Na istom su mjestu izmješteni kontejneri za selektivni otpad, kako bi se povećala preglednost na raskrižju i sigurnost u prometu. U istom naselju, u ulici Franca Prešerna trenutno se gradi novi nogostup koji spaja postojeći nogostup u naselju sa biciklističkom stazom koja prolazi kraj sjedišta Agrolagune i vodi prema nadvožnjaku i naselju Varvari, a završetak radova predviđen je krajem ovoga tjedna.

Izvršeno je nasipavanje makadamskog puta od naselja Grbinovica do Valkarina, a u tijeku je izrada projekta za izradu i asfaltiranje ove prometnice. Na području MO-a  „Joakim Rakovac“ nalazi se i prometnica koja spaja rotor Žatika sa novoizgrađenim rotorom kod odlagališta Košambra, za koju je gotov projekt rekonstrukcije, a radovi kreću u četvrtak 6. studenog. Ovu investiciju u najvećem dijelu financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, jer je riječ o prometnici koja vodi do novoizgrađene pretovarne stanice na odlagalištu otpada.

MO je također sudjelovao u izradi urbanističkog plana uređenja naselja Bolnica, čije se donošenje očekuje do kraja ove godine. U sljedećem periodu  MO će raditi na uređenju prometa u mirovanju, odnosno uređenju novih mjesta za parkiranje za motore, skutere i bicikle na nekoliko lokacija u centru grada.

Uskoro će se izvršiti i saniranje kamenih ploča na lungomareu kraj talijanske osnovne škole, oštećenih zbog nevremena i udara valova. U fazi projektiranja je i dio šetnice koji nedostaje na spoju od Peškere do novouređene plaže ispod hotela Valamar Zagreb.

Na gradskoj rivi, gotov je projekt za rekonstrukciju objekta kod izvlačilišta za barke, gdje je predviđen još jedan javni WC, čime će za sljedeću turističku sezonu biti uređen još jedan frekventan dio rive.  Do kraja godine očekuje se završetak izrada koncepta uređenja gradske rive, o čemu će građani biti pravovremeno obaviješteni.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email