NEWS
valfresco

Novosti iz Gradske knjižnice Poreč o novim terminima tradicionalnih manifestacija i programa

book-1650x550
09.06.2020. 14:58; Učitavanja: 114; Početna / Kultura / Novosti iz Gradske knjižnice Poreč o novim terminima tradicionalnih manifestacija i programa

Proljeće i rano ljeto uvijek su u Gradskoj knjižnici Poreč rezervirani za iznimno važna događanja kojima se neizmjerno vesele svi korisnici, ljubitelji pisane riječi, brojni sudionici i posjetitelji. Poštujući mnoge preporuke za zdravlje koje su do sada donesene i koje su još uvijek na snazi, za Međunarodni festival pročitanih knjiga – BOOKtigu i XXVII. Susret čakavskih pjesnika Verši na šterni, definirani su novi termini, a oni su samo uvod u bogatu kulturnu jesen u organizaciji porečke knjižnice.

XXVII. Verši na šterni, susret čakavskih pjesnika i predstavljanje istoimene zbirke, održat će se u subotu 12. rujna 2020. godine, kada će pedesetdevetero pjesnika i pjesnikinja, čije su pjesme odabrane na ovogodišnjem natječaju, biti pozvano da na Batistelinoj šterni kazuju svoje stihove.

  1. BOOKtiga i sajam pročitanih knjiga BOOKtižin, ove će se jeseni održati od 1. do 4. listopada u parku Matije Gupca. Na dan otvorenja Festivala, u četvrtak 1. listopada 2020. godine, upriličit će se svečana dodjela Nagrade BOOKtiga ovogodišnjem dobitniku za najčitaniji roman u Istarskoj županiji, laureatu Kristianu Novaku i njegovom Ciganinu. Na ovogodišnjem BOOKtižinu očekuje vas više od 5.000 knjiga koje ćete moći kupiti po simboličnoj cijeni, uz pregršt dobrih knjiga u ponudi gostujućih antikvarijata.

Verši pa BOOKtiga, pa Mjesec hrvatske knjige i promocija zbirke PoZiCa, uz dodjelu nagrada i pohvala učenicima na natječaju Laurus nobilis, radionice, književne večeri, predavanja i putopisna druženja, dovoljni su razlozi da pratite Gradsku knjižnicu Poreč i budete dio svih kulturnih događanja koji će vas zasigurno obogatiti. Sve novosti možete pratiti na web stranici Gradske knjižnice Poreč, gdje se možete i upisati u newsletter putem poveznice, te na FB stranici porečke knjižnice.

 

Gradska knjižnica Poreč

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S