Novigradska noć za pamćenje!

15.07.2006. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Novigradska noć za pamćenje!
208photo_2.jpg

Pozitivno ozračje koje je zahvatilo novigradski trg u noći 14. srpnja započelo je nastupom čikaške ruže bluesa Angele Brown i njezinog pratećeg Bluesnight banda. Tamnoputa dama neiscrpne energije, otvorenog srca ne samo da pjeva već i živi blues što se najbolje ocrtava u njenom glazbenom izrazu i neposrednoj komunikaciji s publikom. Njene izvedbe blues standarda uvijek odišu osobnošću i karizmom koja se nadograđivala godinama, još od dana kada je kao tinejdžerica pjevala u najprestižnijem američkom blues sastavu «Chicago All Stars». Od balada do blues napjeva brzog tempa njen moćan glas nikada ne posustaje, a na boji i interpretaciji mogli bi joj pozavidjeti i mnogo razvikanije glazbene zvijezde.

U nastavku večeri publika je imala priliku čuti jedan sasvim drugačiji glazbeni diom, a riječ je o «salsi», ili bolje rečeno kubanskom tradicionalnom songo-u kojeg su izveli članovi najstarijeg i najprestižnijeg salsa orkestra Los Van Van. Još jednom pred novigradskom publikom potvrdili su status Rolling Stonesa latino glazbe što znači da je ovaj sastav u posljednjih 40 godina postao pravi kubanski brand među salsa orkestrima. Pod vodstvom Samuela Formella, sina i nasljednika osnivača Los Van Vana Juana Formella, orkestar je publici predstavio svu raskoš afro kubanskih ritmova uz maštovite i rafinirane vokalize čak četvorice pjevača i sjajnu podršku puhaće sekcije i gudača.

Nakon programa na Velikom trgu koji je potrajao do kasnu u noć, na obližnjoj plaži uslijedio je nastavak uz domaći Goran Griff Band i riječki elektronski kolektiv Underground Sky u DJ verziji. Program je potrajao do ranih jutarnjih sati.

Vispreni dvojac Obrovac Šajeta svojim vođenjem manifestacije zaslužili su epitet najsimpatičnijeg glazbeno voditeljskog para.

Visoko kvalitetan glazbeni događaj bio bi neostvariv bez potpore Grada Novigrada, Pučkog otvorenog učilišta i Turističke zajednice Grada Novigrada te Hypo-Leasing Kroatien kao generalnog spozora manifestacije i ostalih pokrovitelja Bavarie, Ing-grada, Istarske Kreditne Banke, Konzuma, Solea turizma, Hempela iz Umaga, Kompasa iz Poreča, Antenala te hotela Nautica i Rotonde. Drugu večer festivala nastupiti će talijanski sastav DMA Urban Jazz Funk i Čileanac Carlos Maza sa svojim Cuban Quartetom, te riječka skupina ENI i Underground Sky –Live.

Predikat d.o.o.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email