NEWS
valfresco

Novi projekt u Društvu Naša djeca Poreč

29.08.2017. 13:06; Učitavanja: 217; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Novi projekt u Društvu Naša djeca Poreč
334dnd-logo.jpg

Društvo Naša djeca Poreč u kolovozu je počelo realizirati novi mali projekt.  Zove se “Žive knjige DND-a”, a ciljevi su mu  pokazati kako volonteri utječu na kvalitetu života u našoj zajednici, afirmirati posebnu metodu stvaranja mreže volontera DND-a Poreč i zainteresirati sugrađane, posebno učenike na volonterski angažman.

Projekt ima  financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Fonda gradova i općina, a odobren je na natječaju Mali projekti za bolje sutra.

Kroz ovaj projekt DND će afirmirati vlastiti način stvaranja volonterske mreže – roditelji manje djece prenose ideju volontiranja na djecu koja su korisnici programa DND-a, neka djeca volontiraju paralelno s roditeljima, druga se uključuju volonterski u aktivnosti u kojima su ranije bili korisnici. Tako se stvara kontinuitet odnosa s DND-om, odnosno s djecom u DND programima.

Osim toga, DND će kroz ovaj projekt afirmirati metodologiju „žive biblioteke“ koju su osmislili mladi Danci, a Europska komisija ju je prihvatila kao dodatni način borbe protiv diskriminacije. Metoda je primjenjiva na različitim temama, a u Hrvatskoj je slabo poznata. Ideja je da volonteri i volonterke različitih generacije podjele u javnom prostoru svoje osobne priče sa sugrađanima te učenicima/ama viših razreda osnovnih škola i srenjoškolcima/kama, kako bi utjecali na njihove stavove i razmišljanja.

Živa knjižnica planirana je u javnom prostoru krajem rujna ili početkom listopada, a iz nje će proizaći svojevrstan volonterski spomenar, kao trajni podsjetnik na energiju i doprinos volontera/volonterki u lokalnoj zajednici.

DND

Print Friendly, PDF & Email