NEWS

Novi film Eugena Varzića "Tarambuj"

24.05.2010. 00:00; ; Početna / Kultura / Novi film Eugena Varzića "Tarambuj"
53tarambuj2.jpg

Iako široj publici poznat kao likovni umjetnik, Eugen Varzić po četvrti puta predstavlja se formom filma. Dva puta Varzić se predstavio na Bshorts film festivalu u Slavonskom Brodu ( filmovi "COFFE" i "SREBRNA" ), te na 14.danima Hrvatskog filma , 2005. godine sa uratkom pod nazivom "Pozdrav iz Poreča", potresnoj kratkoj priči o porečkim narkomanima.
I ovaj puta tema njegovog rada je Poreč, ona njegova svjetlija i veselija strana.
TARAMBUJ je naziv dokumentarnog filma koji govori o manifestaciji Street art, koja se već desetak godina odvija na porečkim starogradskim ulicama i trgovima. Varzićev film se fokusirao na 2002 godinu, kada je u Street artu sudjelovalo više stotina sudionika, veliki broj njih bili su porečki kulturnjaci, profesionalci i amateri. Filmom je zabilježeno gotovo sve što se odigralo tijekom cijeloga kolovoza 2002. godine. Izvorni materijal traje više od deset sati, dok je u filmu zastupljeno točno 31 minuta.
Potaknut odavanjem počasti pokojnom profesoru Mrkušiću, koji je za života bio osoba koja je na svojstven način skrbila o recentnim kulturnim zbivanjima u Poreču ( a i šire ) te je okupljao oko sebe umjetnike različitih izričaja potičući njihovo stvaranje čestim kritičkim osvrtima u dnevnom listu Glasu Istre, Varzić njemu posvećuje film, te ujedno skromno obilježava desetu godišnjicu održavanja Street art festivala u Poreču.
Film je za sada moguće pogledati na web stranici www.eugenvarzic.com , te eventualno kasnije tijekom kolovoza kada se planira projekcija u Poreču te sudjelovanja na raznim filmskim festivalima.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email