NEWS

NOVE PRISTUPNICE U GRADSKOM SDP-u

13.10.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / NOVE PRISTUPNICE U GRADSKOM SDP-u
646Požaria.jpg

Kako se u gradu neslužbeno doznaje, neki istaknutiji gradski poduzetnici potpisali su pristupnice SDP-a. Budući da su u tijeku godišnje konvencije stranke, upitali smo predsjednika porečkog SDP-a Arduina Matoševića da nam kaže nešto više o tome. – Točno je da je pristupnicu za našu stranku potpisao Darko Požarić, rekao je Matošević, a saznali smo i da pregovara s još nekim istaknutim poduzetnicima, primjerice Dinom Ružićem, također članom Nezavisne liste Poreč plus-Parenzo piu´.
Što je nagnalo Požarića da potpiše stranačku pristupnicu? On kaže da je nakon raspada bivšeg SKJ bio tek kandidat na listi, ali ne i član danas ugaslih Vujićevih socijaldemokrata.
– Tada sam, na prvim višestranačkim izborima, postao gradski vijećnik i to tek nakon tri kruga brojanja glasova jer sam imao samo jedan glas više od ostalih. Nakon toga sam zajedno s Goranom Prodanom pristupio osnivanju Nezavisne liste Poreč plus-Parenzo piu´ u kojoj sam sada treći mandat. Meni u životu nije bila potrebna politika da bih bio to što jesam, a ova nezavisna lista, osim što mi je bila svojevrsni alibi da se ne moram priključivati nikakvoj političkoj opciji, još više mi je značila kao odlično provedeno vrijeme u društvu krasnih ljudi, ističe Požarić, koji vjeruje da će njegova nova stranka imati najviše prostora za napredovanje, tim više što se politički program SDP-a bitno ne razlikuje od programa nezavisne liste.
– Nitko me nije nagovarao. Želim sudjelovati u političkom životu grada pri čemu mi gradski stranački program najviše odgovara, s time da nemam nikakvih izrazitih političkih ambicija, zaključuje naš sugovornik.
– Malo sam bio iznenađen kad mi je to najavio, ali očito je moj prijatelj Požarić procijenio da će poslovne i političke ambicije lakše ostvariti kroz jednu veliku i važnu nacionalnu stranku nego kroz ovu našu malu listu koja igra marginalnu ulogu u Gradskom vijeću, kratko je komentirao Požarićev prelazak u redove SDP-a Goran Prodan, nositelj Nezavisne liste Poreč plus-Parenzo piu´.


V. Md.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email