NEWS
VALAMAR-S-sezona

Nova Vas slavi Rokovu uz svečanu svetu misu, boćarski turnir i dječju biciklijadu

Rokova (2)
Rokova 2019.
14.08.2021. 10:18; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Nova Vas slavi Rokovu uz svečanu svetu misu, boćarski turnir i dječju biciklijadu

Tradicionalni boćarski turnir Boćarskog kluba Nova Vas i susjednih boćarskih klubova, koji se odigrava danas (14.08.2021.) na obnovljenom boćalištu uvertira je u proslavu  blagdana sv. Roka, koje ovo porečko naselje slavi kao svog patrona. Boćarski turnir odigrava se na boćalištu koje je nedavno  uređeno i financirano iz Proračuna Grada Poreča.
Turnir će potrajati sve do večernjih sati uz  novu rasvjetu koja će boćarima susrete učiniti još ugodnijim.

Na sam blagdan sv. Roka, u ponedjeljak, 16.08, u 11.00 sati održat će se sveta misa u župnoj crkvi u Novoj Vasi.

U 18.00 sati Biciklistički klub Poreč i Mjesni odbor Nova Vas pozivaju sve na 4. dječju MTB biciklijadu, koja starta na rotondi. Ruta je duga oko 10 km, predviđena je za djecu iznad 7 godina starosti. Planirano trajanje biciklijade s pauzama je oko dva sata. Vozi se po šumi, makadamskim putevima i manjim dijelom po asfaltu, a svi sudionici mlađi od 16 godina, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, dužni su imati kacigu. Za sve organizirana okrijepa uz sendviče i piće.

Proslava sv. Roka održava se uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera, u organizaciji MO Nova Vas i uz potporu Grada Poreča-Parenzo.

Print Friendly, PDF & Email