NEWS
VALFRESCO sredina

Nova turistička signalizacija u starogradskoj jezgri Poreča

IMG_1774
09.06.2022. 23:34; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Nova turistička signalizacija u starogradskoj jezgri Poreča
Grad Poreč je na više mjesta u starogradskoj jezgri dao postaviti turističku signalizaciju za kulturno povijesne spomenike, ali i za obrte koji posluju u ovom dijelu grada. Na pojedinom stupu prvo stoje podaci o kulturnim spomenicima, a ispod podaci o obrtniku u blizini.
 
U ostvarivanju ove inicijative uključilo se i Udruženje obrtnika Poreč koje je kontaktiralo obrtnike, animiralo ih za ovu novu inovaciju, te poslalo Gradu Poreču ispravne kontakte za postavljanje na turističku signalizaciju.
 
UO Poreč

Grad Poreč-Parenzo realizirao je ovaj projekt kroz suradnju s Mjesnim odborom Joakim Rakovac, Turističkom zajednicom Grada Poreča, Udruženjem obrtnika Poreč i Zavičajnim muzejom Poreštine, uz Rješenje Uprave za zaštitu kulturne baštine, Konzervatorskog odjela u Puli.

Ukupno je postavljeno 130 tabela i to u 15 ulica (Ulica  V. Nazora, Eufrazijeva ulica, ulica F. Glavinića, Epulonova ulica, Ulica M. Vlačića, Ulica Sv. Eleuterija, Ulica A. Grabara, Ulica C. Maximus, Trg M. Gupca, Ulica E. Kumičića.), a ovaj je projekt nastavak uređenja starogradske jezgre grada koje je proteklih godina intenzivirano.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna