NEWS
valfresco

Nova šetnica u Novoj Vasi i nogostup u ulici Nade Dimić

20.07.2018. 10:53; Učitavanja: 313; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Nova šetnica u Novoj Vasi i nogostup u ulici Nade Dimić
Nova Vas

Kako bi se povećala sigurnost pješaka u prometu, proteklih dana dovršeni su radovi na šetnici u Novoj Vasi i nogostupu u ulici Nade Dimić.

U naselju Nova Vas, na potezu koji ide od ulaza u dječje igralište kod osnovne škole do ulazne prometnice prema mjesnom groblju dovršeno je uređenje pješačke staze – šetnice. Pješačka komunikacija je dužine 140 i širine 2,00 m, a izveden je i potporni zid u dužini od 49 m visine između 1,50 i 2,00 metra te postavljena pocinčana ograda. Cijelom dužinom nogostupa postavljena je i prva faza javne rasvjete koja uključuje iskop kanala i postavljanje cijevi te temelje za buduću javnu rasvjetu. Radove je izveo Građevinski obrt „Šalić“ iz Nove Vasi. Uz to, za dječje igralište kod osnovne škole naručena su i neka od novih igrala, koja će se postaviti ovih dana.

Na ulazu u ulicu Nade Dimić uređen je dio nogostupa u dužini od pedesetak metara. U sklopu radova su, na križanju s ulicom županije Somogy odnosno Ulicom Veli Jože, uređene rampe za osobe smanjene pokretljivosti i produžen nogostup prema ulici Velog Jože. Nastavak radova na uređenju nogostupa na tom području je planiran nakon turističke sezone. Radove izvodi poduzeće Cesta d.o.o. Pula.

A.T. Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S