NEWS
Max 180920 S

Nova pravila za vozače kamiona, razmatra se i otvaranje trgovina unutar tržnica

HN20200318499991
26.03.2020. 18:52; Učitavanja: 214; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Nova pravila za vozače kamiona, razmatra se i otvaranje trgovina unutar tržnica

MINISTAR unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera Davor Božinović danas je potpisao odluku za vozače teretnih vozila u međunarodnom transportu. [R.I. index.hr]

“Vi znate da smo dali preporuku još na početku da svi vozači iz Hrvatske mogu nastaviti svoj posao, ali pod uvjetom da budu u karanteni dok su u Hrvatskoj. Budući da je prvi udar prošao, odlučili smo liberalizirati taj postupak za vozače u međunarodnom transportu. Oni sada mogu koristiti kućnu izolaciju u vlastitom domu, poštujući mjere samoizolacije. Ako primijete simptome, moraju se javiti liječniku. Ako postoje oni koji nemaju uvjete za kućnu izolaciju, oni i dalje mogu koristiti karantene Stožera. Oni čiji je boravak kraći od 24 sata između utovara ili istovara, oni su dužni to vrijeme provesti u kabini za vozače”, kazao je Božinović.

“Molim da se pridržavaju svih mjera koje su propisane”, dodao je ministar.

“Na sličan način ćemo razmotri i druge mjere koje idu ka liberalizaciji strogih pravila. Večeras ćemo razmisliti o otvaranju specijaliziranih trgovina unutar tržnica, ali ćemo propisati vrlo striktne mjere vlasniku. To će se kontrolirati vrlo strogo”, rekao je Božinović. 

Ponovno je apelirao na trgovce.

“Ne pozivajte ljude u dućane da se ugriju. Ljudi neka pričekaju vani, neka se toplije obuku i neka drže razmak jedni od drugih. Ne trebaju cijele obitelji i djeca ići u kupovinu, neka ide samo jedna osoba. Pozivam sve koji mogu neka organiziraju prodaju, odnosno kupovinu online”, rekao je Božinović.

[R.I. index.hr]

Print Friendly, PDF & Email