NEWS

Nova pravila pri zapošljavanju u gradskoj upravi

25.09.2013. 13:49; ; Početna / Lifestyle / Ostalo / Nova pravila pri zapošljavanju u gradskoj upravi
0230007.48

Iako posla u gradskoj upravi i trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Osijeka za sada nema, gradska uprava donijela je nova stroga pravila načina zapošljavanja u tim tijelima i to kako bi se osiguralo transparentno zapošljavanje najboljih kandidata.

O novim uvjetima zapošljavanja u osječku gradsku upravu u utorak je na konferenciji za novinare govorio gradonačelnik Ivica Vrkić, te inicijatori ove ideje Miroslav Šimić, Miroslav Vanek i Margareta Krivić.
Kako će izgledati konkretno zapošljavanje pri prvom sljedećem natječaju za rad u Gradu ili gradskom trgovačkom društvu pojasnio je Miroslav Šimić.

HHZ, pa stručna komisija

“Oglasi za sva radna mjesta bit će objavljeni na web stranici Grada, trgovačkog društva koje traži zaposlenika, u HZZ-u i u dnevnim novinama, a sve kako bi ljudi mogli iz što više izvora dobiti informaciju da je natječaj raspisan. Prvu selekciju kandidata radit će HZZ ili slična agencija, ovisno o odluci Grada, a oni će davati preporuku koji su kandidati najkvalificiraniji za posao.

Oni koji budu ušli u drugi krug bit će birani od stručnih komisija koje će činiti kvalificirani timovi iz Grada ili trgovačkih društava. U slučaju potrebe za hitnim zapošljavanjem, morat će ga pisanim obrazloženjem opravdati sam gradonačelnik. Podaci o svim zaposlenim osobama s imenom i prezimenom bit će objavljeni na web stranicama Grada. Ova pravila zapošljavanja neće se odnositi jedino na zapošljavanje direktora, pročelnika i članova uprave jer je riječ o prvim suradnicima gradonačelnika”, rekao je Šimić a prenosi Glas Slavonije.

Gradonačelnik Vrkić kazao je kako njegova uloga nije “da zapošljavam preko veze, nego da stvara radna mjesta”. Kazao je da će za posao imati prednost uvijek onaj tko je u teškoj socijalnoj situaciji.

Print Friendly, PDF & Email