NEWS

Nova pobjeda za boćare Istre Poreč

bocanje-istra91120
10.11.2020. 10:07; ; Početna / Sport i rekreacija / Nova pobjeda za boćare Istre Poreč

Boćari Istre Poreč u drugome su kolu upisali novu pobjedu, te tako ostali stopostotni nakon dva odigrana kola 1. Hrvatske boćarske lige. Ove su subote bili uspješniji od momčadi Kukuljanova rezultatom 16:10.

Porečani su u prvi dio susreta krenuli nešto lošije negoli je to bio slučaj u prvome kolu što je rezultiralo vodstvom domaćina nakon prve serije igara. Jedinu pobjedu za porečane upisao je Mateo Načinović u disciplini pojedinačno klasično, dok je uvjerljiv poraz upisao Nenad Tadić u disciplini bližanje i izbijanje u krug. Unatoč prednosti domaćina u disciplinama par i trojka, porečani su se uspijeli približiti na dostižnu prednost nakon izvršenih izmjena kada je mjesto u paru zauzeo Bruno Kraljić, a u trojku je ušao Luka Puniš. Oba su susreta tada došla do trenutka kada je o ishodu odlučivala posljednja boća, no domaćin je bio mirne ruke te odnio pobjedu u obe discipline na svoju stranu.

U tehničkim je disciplinama momčad iz Poreča pokazala svoju nadmoć osvojivši maksimalnih 10 punata, čemu su pridonijeli Bruno Kraljić i Mateo Načinović u disciplinama brzinskog i štafetnog izbijanja, pri čemu valja spomenuti fantastičan rezultat Kraljića u brzinskom izbijanju (47) te rezultat spomenutog dvojca u štafetnom izbijanju (53). U disciplini preciznog izbijanja četiri boda donijeli su svojim pobjedama Tadić i Puniš.

U posljednju su fazu igara Porečani ušli sa prednošću 12:6, što je značilo da im je tek jedna pobjeda nedostajala do ukupne pobjede u susretu. Za to se pobrinula trojka u sastavu Križmanić, Barbaro i Lukšić, koja je od samoga početka kontrolirala susret te upisala visoku pobjedu rezultatom 13:1. U disciplinama pojedinačno klasično Vičević je ponovno bio bolji od Tadića, dok je juniorski reprezentativac Hrvatske u dresu domaćina Lovro Šipek upisao pobjedu protiv Špelića. Za konačnih 16:10, pobrinuo se par u sastavu Načinović, Smolica.

Najuspješniji pojedinac susreta bio je Mateo Načinović sa osvojenih 8 bodova, a slijedi ga Bruno Kraljić sa osvojena četiri boda. U sljedećem kolu boćari Istre Poreč domaćini su Pazinu, a susret je na rasporedu ove subote sa početkom u 15 sati.

Print Friendly, PDF & Email