NEWS
Best of Poreč

Nova lokacija za kiosk – po čijem ukusu ?

10.06.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Nova lokacija za kiosk – po čijem ukusu ?
775Kiosk.jpg

Neki su Porečani komentirali: »Što, još i to«, gledajući postavljanje kioska na pločniku ispred Dječjeg vrtića »Radost«. Tko je odlučio da tamo može biti kiosk i kada, pitali smo u komunalnom gradskom odjelu. Franko Buda, šef odsjeka upravno-administrativnih poslova, rekao nam je da je kiosk na to mjesto postavljen temeljem odluke Poglavarstva, ali nismo uspjeli saznati na kojoj je to sjednici bilo.

Je li ta lokacija predviđena elaboratom, odnosno katalogom javnih površina namijenjenih iznajmljivanju, pitali smo Budu i dobili potvrdan odgovor.

Poglavarstvo je, istina, krajem travnja donijelo odluku o razmještanju deset štandova s Trga slobode i Ulice Nikole Tesle, koji su preuređeni, na Vijale. U toj se odluci spominje i razmještanje dvaju kioska uz crkvu Gospe od Anđela, ali je samo za onaj koji prodaje i crkvene tiskovine predložena nova lokacija u dvorištu između crkve i marketa. Lokacija za drugi kiosk nije naznačena, a ako je netko naknadno taj zaboravljeni kiosk pribrojio štandovima koji se premještaju u Vijale, svejedno je pogriješio, jer prostor ispred dječjeg vrtića ne spada u tu zonu.

Pročelnika komunalnog gradskog odjela poslovično nismo uspjeli dobiti.

Preuzeto iz Glasa Istre – S. M.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani