NEWS

Nogometni kamp „Jadran Poreč“ svečano je otvoren u Poreču u sportskoj zoni Žatika

2
23.02.2022. 23:10; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Nogometni kamp „Jadran Poreč“ svečano je otvoren u Poreču u sportskoj zoni Žatika

Radi se o investiciji Grada Poreča-Parenzo u iznosu od 13 milijuna kuna, a gradnju je sufinanciralo Ministarstvo turizma i sporta sa 600.000 kuna, dok je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine ustupilo zemljište.

Nogometni će kamp služiti za trenažne/školske i pripremne aktivnosti svih uzrasta NK „Jadran Poreč“, te aktivnosti drugih nogometnih klubova prema potrebi i interesu. Površina nogometnog terena iznosi 104×68 metara i pet metara zaštitnog pojasa sa svake strane, što ukupno čini 8.892 metara kvadratnih, a opremljen je i tribinama s 300 sjedećih mjesta, reflektorima, šest modularnih objekata (svlačionice, sanitarni čvorovi, klupske i sudačke prostorije), kao i novim terenom s umjetnom travom zadnje generacije, a sve sukladno standardima i normativima koje propisuje važeći Pravilnik o licenciranju klubova Hrvatskog nogometnog saveza, u skladu sa odgovarajućim propisima FIFA/UEFA. Projektant radova je Anton d.o.o. iz Poreča – arhitektica Mirna Malnar, izvođači radova su bili Đusto d.o.o iz Poreča i Maxmar d.o.o. iz Zagreba, dok je stručni nadzor povjeren Karolilne-Kling d.o.o. iz Rijeke.

Kako je rekao gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, radi se o najvećem ulaganju u sportu u Poreču u ovoj godini, zahvalivši se svima uključenima u ovaj projekt. – U Poreču se uvijek radi i gradi, ali kad radimo ovakve projekte, namijenjene cijeloj zajednici i svim generacijama, onda sam posebno ponosan jer znam da će ga se koristiti i  da će ispuniti svoju svrhu., rekao je Peršurić, napomenuvši kako ova lokacija mijenja nekadašnji Stari Jadran i da će nova lokacija kampusa u budućnosti zamišlja kao prava sportska zona, s terenima ali i drugim sportskim sadržajima, na veselje brojne djece i odraslih koji se bave sportom te da će ovo mjesto postati mjesto novih uspomena za sve generacije Porečanki i Porečana.

Državni tajnik iz Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak rekao je kako nema baš puno primjera da gradovi znaju prepoznati sve koristi sporta, za koji je potrebna infrastruktura. – Upravo je Poreč to prepoznao i stalnim ulaganjem u sportsku infrastrukturu, postaje osim grada turizma i grad sporta., rekao je Družak, napomenuvši kako će Ministarstvo davati podršku ovakvim projektima.

Predsjednik NK „Jadran Poreč“ Edvard Ribarić rekao je kako se ne mogu svi projekti nazvati generacijskima, ali da je kampus upravo jedan takav projekt jer je veliki novi veliki korak za život nogometa u Poreču. Prisjetivši se svih uspomena koje su starije generacije iskusile na Starom Jadranu, napomenuo je da su uvjeti na novom kampu kudikamo bolji te da ćemo na novom igralištu imati priliku gledati nove Šurane, Bonace, Ereize, Dujaniće i Sumiće.

Nadovezao se predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Aleksandar Beaković, koji je rekao da će ovaj teren sigurno stvoriti i nove Beličke, Fatorići, Bodetići i drugi te da NK „Jadran Poreč“ zaslužuje ovakvo ulaganje zbog svoje brojnosti i značaja za zajednicu.

Koliko ovaj projekt znači školi nogometa, koja će biti primarni korisnik novog kampa, rekao je voditelj Marko Kepčija.

– Poseban dan za nas i porečki sport – imamo više od 350 članova, od čega gotovo 300 djece te ćemo ovaj kamp maksimalno koristiti od prvoga dana, a danas posebno veseli da će prve korake na novom terenu napraviti upravo naši najmlađi.

Kamp je otvoren rezanjem vrpce koju su pridržavali najmlađi uzrasti NK „Jadran Poreč“, dok je navijačkom koreografijom i bakljama u boji gradskog kluba dodatno obogatila navijačka skupina Šajete.

Nakon otvorenja odigrane su utakmice mlađih uzrasta, dok su slavlje utakmicom zatvorili veterani koji su ujedno i prvaci Hrvatske u nogometu i od ove nedjelje četvrti u državi u malom nogometu.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email