Noć muzeja 31.1.2020 u Istarskoj sabornici od 18 – 23 h

15nocmuzeja
27.01.2020. 19:19; ; Početna / Najave / Noć muzeja 31.1.2020 u Istarskoj sabornici od 18 – 23 h

U 2020. godini  održat će se petnaesta po redu NOĆ MUZEJA, manifestacija  koja je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja, da bi tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja.
Manifestaciju Noć muzeja u proteklim godinama gradili su muzealci svojim programima, publika koja je iz godine u godinu podržavala manifestaciju, ukupna javnost, mediji i partneri. Na temelju brojnih anketa, istraživanja stavova posjetitelja hrvatskih muzeja te kvalitetne evidencije posjeta muzejima i drugim baštinskim ustanovama, može se reći da je više od 5.000,000 posjetitelja  pohodilo hrvatske muzeje proteklih 15 godina tijekom održavanja manifestacije. Jedan od najznačajnijih dosega manifestacije je promocija muzeja i muzejske struke i stvaranje nove publike, jer su brojni posjetitelji u Noći muzeja „otkrili„ muzeje, da bi kasnije postali stalna publika.

Porečka Noć muzeja započinje u 18 sati radionicom modeliranja keramike za djecu “Oblikujmo zemlju” pod vodstvom Vltave Muk te večernjim obilaskom starogradske jezgre uz stručno vodstvo Davora Munde.
Program se nastavlja u 19 sati predstavljanjem knjige Elene Uljančić “U modi – Kultura odijevanja porečkih plemenitih građana”. U 20.00 sati slijedi razgovor s kazivačima na temu “Arhitektura i urbanizam Poreča danas”. U 21.30 sati na rasporedu je predavanje Davora Munde “Porečka prapovijest i Muzej”.
U 22.00 sati održat će se dramska predstava “Spiriti e briganti” u izvedbi članova Društva prijatelja Giostre iz Poreča, a nakon toga slijedi druženje uz zakusku sve do 23 sata.

Ulaz je besplatan.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email