NEWS
VALFRESCO sredina

Njemački Die Welt: U Istru se može putovati bez karantene

Die Welt_Hrvatska
30.03.2021. 12:40; ; Početna / Gospodarstvo / Njemački Die Welt: U Istru se može putovati bez karantene

U utjecajnim njemačkim dnevnim novinama Die Welt objavljen je članak pod nazivom „Gdje na odmor bez karantene“, u kojem je Istra istaknuta kao jedina regija na jugu Europe u koju Nijemci trenutno mogu otputovati bez karantene, izvijestila je voditeljica Ispostave Hrvatske turističke zajednice u Münchenu Nera Miličić.

 „Objava u Die Weltu, koji je jedan od vodećih opinion makera među njemačkim medijima i čiji su čitatelji veće platežne moći i viših zahtjeva, zasigurno će pridonijeti dodatnoj percepciji Istre, ali i Hrvatske kao poželjne destinacije za odmor njemačkih gostiju“, poručila je Miličić.

 Autor članka Sönke Krüger navodi kako je u Istru moguće otputovati bez karantene na ulasku u Hrvatsku i povratku u Njemačku, uz obvezu predočenja negativnog PCR testa, a dodatno je naglašeno kako je Istra, od hrvatskih regija koje su trenutno označene kao „zelene“, najatraktivnija i prometno najdostupnija hrvatska regija za njemačke posjetitelje. U članku se također prenose informacije  njemačkih turoperatora koji bilježe veliki interes za odmorom u Istri te je istaknuto kako su brojni istarski hoteli već otvoreni, dok će broj dostupnog smještaja dodatno rasti u narednim mjesecima.

Dodajmo kako su u članku, uz Istru, navedeni i dijelovi Španjolske te Portugala u koje se trenutno može otputovati bez obvezne karantene pri povratku, no ipak se napominje kako su i dalje na snazi različiti propisi vezani uz prevenciju širenja korona virusa, od obaveznog testiranja do strogih higijenskih pravila i nošenja zaštitnih maski.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna