NEWS

Nitko nije nepobjediv

21.09.2005. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Nitko nije nepobjediv

U našoj skupini ne postoji momčad koja je za nas nepobjediva i na našem parketu i pred našom publikom samo će nas dva boda ovoga puta zadovoljiti – najavljuje Krešimir Maraković

POREČ –

»Turbo-ritam« igranja utakmica na početku Prve lige, odnosno igranje u ritmu subota-srijeda, dovodi već večeras rukometašima »Poreča« u goste trenutno vodeću momčad skupine B, čakovečku »Perutninu Pipo IPC« s kojom će odigrati derbi kola. Riječ je o, posljednjih godina, jednom od ponajboljih hrvatskih klubova, prošle sezone trećeplasiranoj momčadi prvenstva (iza Zagreba i Metkovića). Čakovčani su i ove sezone već iskazali svoju kvalitetu s obzirom da su nakon tri odigrana kola jedini s maksimalnim učinkom u skupini B. Međutim, unatoč svom respektu prema kvaliteti gostiju, Porečani danas najavljuju prvi poraz Čakovčana.

– Činjenica da su ove sezone iz naše skupine jedini sva tri puta pobijedili, od čega dva puta na gostovanju, u Crikvenici i Velikoj Gorici, dovoljno govori o kvaliteti rukometaša »Perutnine« – ocjenjuje »mozak« igre »Poreča«, B-reprezentativac Hrvatske Krešimir Maraković koji je prošlu sezonu i sam proveo u redovima Čakovčana. – Osim mene, u odnosu na prošlu sezonu, Čakovec su napustila još četvorica igrača, ali ih je isto toliko i došlo u njihove redove, uz novog trenera Vladimira Canjugu, tako da se radi o novoj momčadi koju ne poznajem u detalje. Međutim, naši večerašnji gosti sigurno predstavljaju vrlo dobro složenu momčad. Ipak, u našoj skupini ne postoji momčad koja je za nas nepobjediva i na našem parketu i pred našom publikom samo će nas dva boda ovoga puta zadovoljiti. Slobodan sam čak ocijeniti da smo igrački kvalitetniji, ali to ne mora imati presudnu ulogu.

Treba li u redovima »Perutnine Pipo IPC« na nekoga posebno obratiti pažnju?

– Ne treba, već se potpuno koncentrirati na našu igru i raditi na parketu najbolje što možemo ono što se od nas očekuje.

Očekujete li vi možda posebnu pažnju Čakovčana, s obzirom da vas dobro poznaju?

– Spreman sam na svaku opciju.

Je li igra i forma koju ste vaši suigrači i vi iskazali kroz protekla tri kola dovoljna za pobjedu nad Čakvčanima?

– Svaka je utakmica priča za sebe i ne bih ih uspoređivao. Sigurno je da se uvijek može igrati bolje i tome uvijek treba težiti. Međutim, nekad se može igrati jako dobro pa izgubiti, a nekad s lošom igrom stići do oba boda, što je na koncu i važnije. Nije uvijek samo kvaliteta igre presudna za pobjedu, valja imati i dosta sreće, izbjeći ozljede i imati objektivno suđenje. Jedno je sigurno, mi u sastavu imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača i svatko od nas može odigrati presudnu ulogu. Naša je skupina jako izjednačena i nema nepobjedivih.

Što se sastava »Poreča« za večeras tiče pod velikim je upitnikom nastup ozlijeđenog Tomislava Špehara koji bi mogao preskočiti i subotnje gostovanje u Crikvenici i biti spreman tek za deset dana kad u Poreču gostuje »Koteks Split«. »Poreč« i »Perutnina Pipo IPC« igraju večeras u dvorani SRC »Veli Jože« od 19.30 sati.

K. KLARIĆ, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email