NEWS
Best of Poreč

Nitko iz Hrvatske ne može u Italiju bez testiranja

13.08.2020. 08:49; ; Početna / Politika / Nitko iz Hrvatske ne može u Italiju bez testiranja
italija-turizam

Italija je jučer kasno navečer naredila obavezno testiranje na koronavirus za sve koji u zemlju stignu iz Hrvatske, Grčke, Malte i Španjolske. To vrijedi i za one koji su boravili u tim zemljama, ali i za one koji su bili samo u tranzitu kroz te zemlje, donosi index.hr.

Nekad najpogođenija europska država, Italija je uspjela smanjiti broj zaraženih koronavirusom, no dužnosnici strahuju od ponovnog širenja zaraze. Talijanske vlasti su u srijedu zabilježile 481 novozaraženih i 10 novih slučajeva, dvostruko više nego koliko ih je prosječno bilo u lipnju kad je počelo ublažavanje restriktivnih mjera uvedenih u ožujku.

Talijanski ministar zdravstva Roberto Speranza je kasno u srijedu objavio da je potpisao uredbu kojom se zahtijeva test na koronavirus za sve koji stižu iz četiri države, a u potpunosti su zabranjeni dolasci iz Kolumbije.

“Moramo nastaviti biti oprezni kako bismo zadržali rezultate koje smo postigli proteklih mjeseci kroz žrtvu svih”, napisao je na Facebooku.

Hrvatska je jučer sa 130 novozaraženih zabilježila drugi najgori dan od početka pandemije, dok je Grčka s 262 slučaja zabilježila rekordan broj novooboljelih.

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani