NEWS

Niti u Poreču se neće povećavati paušalni porez po krevetu i smještajnoj jedinici

Praznina zime
31.01.2019. 18:38; ; Početna / Gospodarstvo / Niti u Poreču se neće povećavati paušalni porez po krevetu i smještajnoj jedinici

Gradsko vijeće Grada Poreča-Parenzo jednoglasno je na jučerašnjoj sjednici prihvatilo prijedlog gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića da se paušalni porez po krevetu i smještajnoj jedinici ne povisuje te da ostane isti kao i do sada – po krevetu 300 kuna, a po o smještajnoj jedinici u kampu 350 kuna.

Podsjetimo, prema novim izmjenama Zakona o porezu na dohodak, obveza je predstavničkog tijela jedinice lokalne samouprave da donese odluku kojom će propisati visine paušalnog poreza po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu, a koje ne mogu biti manje od 150,00 kuna niti veće od 1.500,00 kuna.

– Poreč je bio prvi grad u Hrvatskoj koji je zauzeo stav da neće mijenjati visinu iznosa ovog nameta za svoje građane, a sve u cilju da ne opterećujemo dodatno privatne iznajmljivače., rekao je na sjednici gradonačelnik, dodavši kako vjeruje da će umjesto dodatnih poreznih opterećivanja građana, ova sredstva iznajmljivačima dobro doći kako bi povećali kvalitetu smještaja i ponude u Poreču.

Odluka je izglasana s 13 glasova ZA i 1 suzdržanim.

Također, Gradsko vijeće jednoglasno je prihvatilo zaključak gradonačelnika koji će uputiti Vladi, Saboru i Ministarstvu turizma da se izmijene zakonske odredbe kojima se regulira raspodjela paušalnog poreza na način da taj porez pripadne jedinici lokalne samouprave na čijem području se nalazi objekt za iznajmljivanje, a ne kao do sada, da taj porez pripadne jedinici lokane samouprave na čijem području vlasnik objekta za iznajmljivanje ima prebivalište.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email