NEWS

Nina Poropat i Chiara Vukadinović predstavljale Umjetničku školu Poreč na Hrvatskom regionalnom natjecanju

Nina
14.03.2019. 18:33; ; Početna / Kultura / Nina Poropat i Chiara Vukadinović predstavljale Umjetničku školu Poreč na Hrvatskom regionalnom natjecanju

U Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku održano je 57. hrvatsko regionalno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa u disciplini gitara, od 08. do 09. ožujka 2019. godine. Potporu organizaciji HDGPP-u dala je Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Dubrovnik. Ocjenjivački sud izabran iz reda istaknutih pedagoga za disciplinu gitare činili su predsjednik Maroje Brčić, te članovi Xhevdet Sahatxhija, Tomislav Vasilj, Petrit Ceku i Tomislav Vukšić.

            Na natjecanje u disciplini gitara regije jug prijavilo se 47 učenika osnovnih, srednjih glazbenih škola i muzičkih akademija od I. do VII. kategorije, dobi od 11 godina do 5. godine studija, iz gotovo svih glazbenih škola u regiji jug (Poreč, Rijeka, Dubrovnik, Split, Omiš, Pula, Labin, Korčula,i dr.).

Umjetničku školu Poreč predstavljale su učenice Nina Poropat i Chiara Vukadinović. Ninu Poropat pripremala je učiteljica Sandra Šustereiter, a Chiaru Vukadinović pripremao je učitelj Hrvoje Hleb. Nina je učenica 5. razreda Područnog odjela u Vrsaru, a Chiara je učenica 5. razreda Umjetničke škole u Poreču. Obje su se natjecale u 2. kategoriji (djeca do 13 godina). Chiara je osvojila I. nagradu sa 95,20 bodova, a Nina je osvojila II. nagradu sa 89 bodova.           

           Ocjenjivanje natjecatelja temeljilo se na vrednovanju sljedećih elemenata: tehničke vještine, kvalitete zvuka, fraziranja, točnosti izvedbe i umjetničkog dojma cjelokupne izvedbe. Iako obje imaju tek 13 godina, Chiara Vukadinović i Nina Poropat svojim su uspješnim nastupima postigle odlične rezultate te se istaknule među najboljim mladim gitaristima u Hrvatskoj. Dosad su se Chiara Vukadinović i Nina Poropat već dokazale sa mnogim prvim nagradama i priznanjima, a Škola je i ovaj put iznimno ponosna na njihov trud i rad.

 Učiteljica Sandra Šustereiter i učitelj Hrvoje Hleb uvijek iznova prepoznaju i maksimalno razvijaju darovitu djecu te već dugi niz godina sa učenicima osvajaju vrijedne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima. Sve to ne bi bilo moguće da nema divne suradnje između učenika i učitelja, velike podrške roditelja i ravnatelja i učitelja ovog puta OŠ Vladimira Nazora Vrsar i OŠ Finida, te da nema, prije svega, velike ljubavi prema glazbi i pedagoškom radu. Nina i Chiara su divne i darovite učenice, vrlo radišne i marljive te uspijevaju uspješno pratiti programe dviju škola i uz to pokazati izuzetnu volju za sate i sate pripreme i vježbanja koje zahtjevaju nastupi na natjecanju.

Ponosni smo jer nagrade, rezultati i postignuća naših učenika potvrđuju kvalitetu rada učenika, učitelja i Škole te nam daju poticaj i motivaciju za daljnji rad i trud.

            Čestitke učenicama Nini i Chiari, učiteljici Sandri i učitelju Hrvoju, prekrasnim roditeljima i ravnateljima, razrednicima  i svim učiteljima OŠ Vladimira Nazora Vrsar i OŠ Finida. Bravo, samo tako naprijed!

 

Ravnateljica:

Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email