NEWS

Nikad bogatiji program Ljetnog kampa Grada Poreča – od sutra kreću upisi

Ljetni kamp (4)
11.05.2017. 12:39; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Nikad bogatiji program Ljetnog kampa Grada Poreča – od sutra kreću upisi

U ponedjeljak 26. lipnja, na Gradskom kupalištu, Grad Poreč-Parenzo započinje s realizacijom svog poznatog ljetnog programa za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta „Ljetni kamp 2017.“ Zahvaljujući Kampu i njegovim sadržajima porečki roditelji mirniji su na svojim radnim mjestima dok njihova djeca kvalitetno i sigurno provode slobodno vrijeme.

Pravo sudjelovanja u Kampu imaju djeca u dobi od navršene 5. do 14. godine života. Prednost upisa imaju djeca koja imaju  prebivalište na području Grada Poreča-Parenzo, a osim djece, prebivalište na području Grada Poreča-Parenzo moraju imati i njihovi roditelji ili jedan roditelj. Učešće roditelja za djecu s prebivalištem na području Grada Poreča-Parenzo iznosi 650,00 kuna po djetetu po smjeni. Roditelji s dvoje i više djece koja pohađaju istu smjenu imaju olakšice, te  za drugo dijete plaćaju 487,50 kuna, a za treće 325,00 kuna. U Kamp se mogu upisati i djeca iz susjednih općina Poreštine, koje, sukladno svojim mogućnostima, sufinanciraju njihov boravak. Djeca koja nemaju i čiji roditelji nemaju prebivalište na području Grada Poreča-Parenzo također mogu biti polaznici Kampa te plaćaju punu cijenu  (1.489,21 kunu). Za djecu iz obitelji u socijalnoj potrebi troškove boravka snosi Grad Poreč-Parenzo u cijelosti, te će ih, ako nemaju osiguran prijevoz i stanuju izvan Poreča, u Kamp dovoziti djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Poreč.

Kamp će raditi svaki dan osim nedjelje, bez obzira na vremenske prilike, u četiri smjene, svaka u trajanju po 12 dana (prva smjena od 26.6. do 8.7., druga od 10.7. do 22.7. treća  24.7. do 5.8., četvrta od 7.8. do 19.8.). U slučaju kiše program će se provoditi u Centru za mlade Poreč, u prostoru koji je veličinom i opremom primjeren za ove aktivnosti. Radno vrijeme Kampa je od 6,45 do 16,15 sati, a po potrebi roditelja i dulje. Djeci će svaki dan biti servirana dva obroka: marenda i ručak, a svako će dijete na početku svake smjene dobiti dvije majice, koje je dužan nositi kao obilježje pohađanja Kampa. Djeca će se organizirati u grupe prema dobi i aktivnostima u kojima sudjeluju.

Kamp je programski orijentiran na sportske aktivnosti i aktivnosti u vodi, stoga će se Škola plivanja organizirati ujutro, a sportovi i igre u vodi ujutro i popodne. Obuka neplivača realizirat će se svakodnevno u grupama od po 12 djece. Aktivnosti u vodi i na „suhom“ su rekreativno-zabavno- natjecateljskog karaktera (turniri, igre bez granica s raznim brojnim rekvizitima, mozgalice, kvizovi). U trećoj i četvrtoj smjeni aktivnosti će biti programski orijentirane na teens populaciju.

Polaznici Kampa  moći će se uključiti  u razne radionice: lutkarsku, glazbenu, plesnu, šahovsku, penjačku, upoznavanja podmorja i mnoge druge. U svakoj smjeni gostovati će glumci i klaunovi, a bit će organizirani i cjelodnevni izleti brodom, vlakićem, podmornicom, te odlazak u zabavni park.

Voditelji aktivnosti su stručne osobe sa završenim edukacijama i licencama, a posebno ističemo da se poštuju i svi propisani normativi o veličini grupa ovisno o uzrastu djece, vrsti aktivnosti i mjestu izvođenja. U Kampu će se i ove godine djeci predstaviti porečke udruge kroz prezentacijske radionice, a sve aktivnosti u Kampu moći će se pratiti i na službenoj Facebook stranici Kampa.

Upisi u Kamp provodit će se:

  1. putem on line upisnice na www.porec.hr

–              I. i II. smjena od 12.5. do 20.6.,

–              III. i IV. smjena od 12.5. do 10.7.,
pri čemu su roditelji dužni priložiti skeniranu osobnu iskaznicu za oba roditelja te  izvod iz matice rođenih ili drugi dokument iz kojeg je vidljivo prebivalište djeteta, na mail adresu [email protected]

  1. u prostoru Ljetnog kampa Poreč na Gradskom kupalištu, subotom od 20.5. do 17.6., od 12,00 do 16,00 sati.
  2. u Dječjem vrtiću „Radost“, Rade Končara 7,  utorkom  od 16.5. do 30.5. od 14,00 do 17,00 sati, te
  3. u Osnovnoj školi Poreč, Karla Huguesa 7, četvrtkom  od 18.5. do 1.6. od 11,00 do 16,00 sati.

Prilikom neposrednog upisa djeteta u Kamp roditelji su dužni dati na uvid svoje osobne iskaznice, te izvod iz matice rođenih ili drugi dokument iz kojeg je vidljivo prebivalište djeteta.

Uplate roditelja za boravak djece u Kampu potrebno je izvršiti prije početka rada Kampa.

Detaljnije informacije moguće je dobiti, osim na besplatni telefon 0800404400, na telefon Grada Poreča-Parenzo broj 052/451-099, interno 1305 (Ira Kocijančić), u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email